Jadranka Joksimović: Naravno, podržaćemo Merkel

* Nemačka kancelarka je pokazala dobronamernost i podršku prema našoj zemlji i mi to veoma cenimo, navodi sagovornica Danasa
Internacionalna sekretarka SNS za Danas o učešću u završnici izborne kampanje CDU

Ostavite komentar


  1. Pa sad Merkel/CDU i Schroeder/SPD, to su dva sveta. Vucic/SNS i Joksimovic/SNS bi morali da se odluce da li su vise desno (CDU) ili levo (SPD). U poslednjim analizama u Nemackoj pred izbore 24.septembra pokazalo se da SPD masivno gubi clanstvo jer je pocela da vodi desnicarsku politiku posle 2 mandata u koaliciji sa CDU/CSU pa stanovnistvo bezi u Die Linke (Levica) cija je siva eminencija Wagenknechtova. Dakle, od Schroedera je bas pocelo skretanje u desno SPD-a koji je uveo za svoje vlade Agendu 2020, ukinuo dugorocni novac za nezaposlene i posle 2-3 godine bez posla uveo novac za nezaposlene 2 ili popularno Harz 4. To mu mnogi nisu oprostili ali se on posle mandata snasao u Severnom toku 1 gde suruje sa Rusima i obezbeduje Nemackoj gas kao nas Bajatovic/SPS ali ne znamo uz koje sve ustupke. SPD-ov kandidat za kancelara je Schulz, nesvrseni srednjoskolac koji se odrekao predsednistva Evropskog parlamenta i vratio u Berlin u izbornu trku ali SPD kotira trenutno vrlo nisko – ispod 20 % u odnosu na CDU/CSU 40 %. Dakle, poznajuci SNS oni ce se prikloniti naravno jacemu sto Joksimoviceva vrlo otvoreno i pokazuje sto mozda i nije OK.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 9

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.