Janjić o sastanku Vučića i Kurtija: Razgovara se o suspenziji Briselskog sporazuma, najmanje o tablicama 1Foto: Printscreen/N1

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija služi tome da niko od njih ne bude optužen da je napustio dijalog, a u stvari se razgovara o suspenziji Briselskog sporazuma, izjavio je Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

I Srbija je suspendovala Briselski sporazum, onog časa kad je izvela ljude iz institucija, i obnavlja svoje institucije”, rekao je Janjić u Novom danu na N1.

Kazao je da je i američka administracija “počela da se gubi”, i da više ne pričaju o dijalogu o normalizaciji, nego o normalizaciji dijaloga.

Janjić je izrazio nadu da neće doći do eskalacije, dodajući da su se ljudi nadali i 1989-1992, čak i kad su videli balvane, barikade i prva ubistva i atentate.

Ovog puta nada nije dovoljna, rekao je i dodao da ne veruje u smirivanje dok Brisel ne uzme proaktivnu ulogu.

Kako je rekao, “ovde se u suštini najmanje govori o tablicama”.

Na pitanje šta očekuje od razgovora Vučića i Kurtija u ponedeljak, rekao je da očekuje da će biti predstavljeno kao uspeh to što je odložena primena odluke o preregistraciji vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.