Janković: Spreman sam da se nađem na poslaničkoj listi opozicije za predstojeće izbore 1Vladeta Jnković Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Profesor i diplomata Vladeta Janković izjavio je danas da je spreman da se nađe na poslaničkoj listi opozicije za predstojeće izbore, a da bi o kandidaturi za gradonačelnika Beograda morao dobro da razmisli.

„Spreman sam da učinim bilo šta u granicama mojih mogućnosti, smatram da je to elementarna obaveza svakog ispravnog čoveka – da podrži borbu protiv ovog ne samo trulog režima, već i jednog klijentelističkog režima“, rekao je Janković za N1.

Upitan o pisanju lista Danas da bi mogao da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, kaže da bi o kandidaturi za gradonačelnika „mogao da razmisli“.

„Ja prosto, ne samo zbog svojih godina, već i stručne spreme, nisam kvalifikovan da upravljam gradom, ali mogu da okupim stručnu i poštenu ekipu koja bi rasčistila ove gomile đubreta i nanosa koje ostaju posle Vesića“, kazao je Janković.

On je dodao da možda nema organizacionih sposobnosti, ali da ima kvalifikacije da razlikuje „dobro od zla, lepo od ružnog“.

„Niko to meni ne nudi, zašto bih se istrčavao, morao bih da se konsultujem s porodicom, stručnjacima, lekarom na kraju krajeva“, rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari