Janković: Ja imam još neke uslove 1Vladeta Jnković Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Svi članovi koalicije oko SSP, DS i NS podržali su predlog da Vladeta Janković bude kandidat za gradonačelnika Beograda. On je načelno prihvatio ponudu, ali će konačnu odluku saopštiti večeras nakon razgovora sa Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Zoranom Lutovcem. Na sasatanku koji počinje u 17 sati trebalo bi da budu konkretizovani i neki detalji na kojima profesor Janković insistira.

“Imam ja još neke uslove. A jedan od njih je, primera radi, kako će izgledati tok izborne kampanje. To je važno kako kasnije ne bi bilo nekih nesporazuma, a sve to bi trebalo da utanačim na sastanku sa Jeremićem, Đilasom i Lutovcem. ima i čitava lista uslova lične prirode koji treba da budu zadovoljeni, a treba i da se posavetujem sa još nekim ljudima. Nakon toga će uslediti i moja konačna odluka“, ističe za Danas profesor Janković.

Bivši diplomata i profesor Filološkog fakulteta u penziji pre tri dana potvrdio je da bi prihvatio kandidaturu za gradonačelnika, ako mu bude ponuđeno.

“Ako bi mi ponudili morao bih prvo da preduzmem tri stvari. Da se konsultujem sa porodicom, sa prijateljima kojima verujem i da obavim detaljni lekarski pregled kako bih bio siguran da mi zdravstveno stanje to dozvoljava. Ako sve to bude u redu, onda bih ovakav poziv opozicije prihvatio. S tim što bi morala da se oformi ekipa poštenih i stručnih ljudi, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost”, rekao je Janković za list Nova,a odmah nakon toga usledila je podrška svih koalicionih partnera okupljenih oko SSP, ali i brojnih javnih ličnosti.

Gostujući u Utisku nedelje profesor Janković je rekao da veruje da može da pobedi i da u protivnom ne bi stavljao glavu u torbu.

“Imam dovoljno godina da mi nikakav publicitet nije potreban, ali da se ne lažemo ja sam profesor književnosti i vođenje grada zamišljam kao kolektivni poduhvat. Umem da govorim, umem da se pojavim na televiziji, još uvek mogu čisto da mislim, ljudi me prihvataju. Moram da uradim ono što mogu i koliko mogu u granicama svojih mogućnosti i to je moj razlog da prihvatim kandidaturu za gradonačelnika”, rekao je Janković u Utisku nedelje, objašnjavajući zašto će verovatno prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari