Jedan od pet miliona: Danas fiskalne kase za preprodavce na pijaci, sutra za poljoprivrednike 1Ilustracija Foto: Fejsbuk/ Protiv diktature Beč (Arhiva)

Pokret Jedna od pet miliona danas je ocenio da uskoro neće samo preprodavci morati da koriste fiskalne kase na pijacama u Srbiji već i poljoprivrednici, što će poskupeti robu koju prodaju.

„Novi Zakon o fiskalizaciji, koji će stupiti na snagu od januara, predviđa da preduzetnici koriste fiskalne kase na pijacama. Oni i sada imaju male pazare, a uvođenjem PDV-a, fiskalnih kasa i veće birokratiije, njihovi troškovi će se povećati, pa će oni morati da dignu cene, ili da se odreknu tezgi, a poljoprivrednici će možda biti zakinuti“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Ukazano je i da je primena fiskalnih kasa na pijacama sporna i zbog toga što cene za tezgama nisu fiksne već se u jednom danu menjaju i po nekoliko puta.

„Uvođenjem fiskalnih kasa od pijace se prave supermarketi, a poljoprednici najviše ispaštaju“, naveo je pokret Jedan od pet miliona koji smatra da bi bilo bolje da Vlada Srbije novac koji je namenila za subvencije za nabavku fiskalnih kasa uloži u poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari