"Potvrđuju da sam u pravu": Jelena Spirić (SSP) o demantiju leskovačkog ogranka Elektrodistribucije Srbije 1Foto: SSP

Predsednica leskovačkog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Spirić oglasila se danas povodom demantija koji je objavio leskovački ogranak Elektrodistribucija Srbije (EDS) povodom njene izjave da su prošle nedelje prestali da rade inkubatori i respiratori u bolnici zbog nestanka struje i istakla da „ne mogu da demantuju stvarnost“.

Spirić je juče saopštila da su prošle nedelje u Leskovcu prestali da rade inkubatori, respiratori i drugi aparati od kojih zavise životi, zato što je ponovo nestalo struje i agregati se nisu uključili jer nema goriva, a pritom je Urgentni centar zatvoren.

Leskovački ogranak EDS demantovao je te tvrdnje i naveli su da je došlo do kvara na trafostanici koja je u vlasništvu bolnice i da su dežurne ekipe EDS iako im to nije u nadležnosti, odmah reagovale i otklonile kvar.

Spirić je u današnjem saopštenju istakla da i demanti potvrđuje da nije bilo struje i da agregat nije radio „jer se u opremu bolnice nije ulagalo“.

„Pravi SNS demanti. Probali su da demantuju saopštenje o višečasovnom mraku bolnice, koja leči preko 200.000 ljudi, ali ne mogu demantovati stvarnost“, istakla je Spirić u današnjem saopštenju.

Ona je poručila da svi u Leskovcu znaju, pogotovo pacijenti i lekari, da nije bilo struje u bolnici dok je stadion bio osvetljen, a da se to potvrđuje i demantijem.

Spirić je istakla da je činjenica da su zatvorili urgentni centar i da su aparati stali jer je pukla cev koja nije zamenjena 50 godina.

Ona je ukazala da vlast duguje odgovore na pitanja ko je odlučio da se pre nego što se u bolnici promene cevi u agregatu za struju, ugrade masažeri u fotelje pomoćnih prostorija stadiona i ko je odlučio da pre novog agregata kupi LED rasvetu čija je vrednost skoro dve milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari