Jeremić: Hitno povući zakon o neslobodi veroispovesti u Crnoj Gori 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas vlast u Crnoj Gori da povuče „diskriminatorski“ zakon o slobodi veroispovesti iz procedure, a sve kojih se taj zakon tiče na uzdržanost i smirivanje tenzija.

Jeremić je u pisanoj izjavi naveo da zakon o slobodi veroispovesti, koji se sprema da donese vlast u Crnoj Gori, nije ni zakon o slobodi niti zakon o veroispovesti, već zakon kojim se „gaze ljudska prava, poništava identitet Srba u Crnoj Gori i otima imovina Srpske pravoslavne crkve (SPC)“.

„Nameru da ovo sprovode u delo ima režim Mila Đukanovića, koji je u prisnom zagrljaju sa Aleksandrom Vučićem, sa kojim deli savetnike, poslovne partnere i finansijske interese“, rekao je Jeremić i dodao da Vučić, dok obećava „svetlu budućnost za svekoliko srpstvo“, nema ni reči zamerke za ono što radi njegov partner u Crnoj Gori.

„Jasno je da oni neguju identičan odnos nepoštovanja prema ljudskim pravima, imovini koja im ne pripada i identitetu koji im nije po volji. Vučiću, kao i Đukanoviću, sasvim je prirodno da se donose zakoni, a da se ne pitaju za mišljenje i stav oni kojih se ti zakoni najviše tiču“, ukazao je Jeremić.

Navodeći da se zakon svakako tiče i najveće verske zajednice u Crnoj Gori – SPC, Jeremić je rekao da bi valjalo da Vučić bude spreman bar da nacionalni interes stavi ispred ličnog i da u ovom slučaju potisne u drugi plan svoje lukrativne odnose sa Đukanovićem.

„Ako to ne učini, jasno je da otvara vrata identičnom scenariju na Kosovu i Metohiji“, ocenio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari