Jeremić: Narodna stranka će nedvosmisleno biti opozicija, nema kombinacija sa Vučićem 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da će ta stranka delovati „nedvosmisleno opoziciono“ i u Skupštini Srbije i u beogradskom parlamentu, i da je u interesu građana i javnosti da se i ostale opozicione stranke neuvijeno izjasne po tom pitanju.

„Mi sigurno nećemo praviti bilo kakve kompromise i kombinacije i ići na kanabe kod Aleksandra Vučića. Narodna stranka će biti centar gravitacije nesporne opozicije, koja će pobediti u većini opština na lokalnim izborima 2024. godine. Tek nam predstoji padanje maski. Uskoro će se još jasnije pokazati ko je vera a ko nevera“, rekao je Jeremić na sastanku sa predsednicima odbora Narodne stranke iz Šumadije i zapadne Srbije.

Jeremić je kazao da je „Narodna stranka izabrala put jasnog i beskompromisnog delovanja protiv aktuelne vlasti, koja se sprema da opljačka i proćerda apsolutno sve što vredi u Srbiji“.

„To je put na kojem nema zamajavanja naroda, nema skrivanja pravih i zakulisnih igara, domaćih i međunarodnih“, dodao je Jeremić.

On je istakao da će Narodna stranka biti „na čelu narodnog naboja koji će doneti promene“.

„Taj trenutak nije u dalekoj budućnosti i najvažniji korak na tom putu su naredni lokalni izbori, koji bi mogli da budu održani već sledeće godine“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Narodna stranka „više nikada neće zavisiti od drugih“, što znači da će biti spremna da sama izađe na izbore, ali da istovremeno „okuplja sve čiji je cilj promena vlasti, a ne dogovor sa režimom“.

„Predsednik naše poslaničke grupe u Skupštini Srbije biće potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. Poslaničku grupu Narodne stranke će činiti najvidljiviji poslanici u celom parlamentu – Siniša Kovačević, Borislav Novaković, Stefan Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić. Nastupaćemo samostalno i u skladu sa našim uverenjima i ideologijom“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je rekao da je Srpska napredna stranka (SNS) na izborima 3. aprila ostvarila najgori rezultat od 2012. godine, koje je naveo da su bili „prvo poluvreme, jer je trend pada popularnosti vladajuće stranke nezaustavljiv“.

„Moguće je da će izbori na svim nivoima, osim predsedničkih, biti održani sledeće godine i zato u narednih godinu dana moramo da još više ojačamo organizaciju i da učimo na greškama iz koalicije“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari