Jeremić: Oni koji su pogazili obećanja iz kampanje su ponizili građane 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su neki od bivših koalicionih partnera pogazili obećanja iz kampanje najavom da će bezrezervno podržati sankcije protiv Rusije, kao i „vaninstitucionalnim dogovaranjem sa režimom o daljim koracima u Beogradu, pre nego što su prebrojani glasovi“.

„Nadam se da će se sa Vučićem na kraju dogovoriti što više političkih aktera koji gaze svoja izborna obećanja i time ponižavaju građane čiji su glas dobili, jer ćemo ih se rešiti svih ođednom. Narodna stranka će biti opozicija režimu i bićemo opozicija sve dok režim ne padne“, rekao je Jeremić u Mokrinu na sastanku sa predsednicima odbora Narodne stranke iz Vojvodine.

Jeremić je istakao da će Narodna stranka na budućim izborima nastupati u „anti-kanabe koalicijama“, odnosno sa onima koji će se obavezati da se neće neposredno ili posredno dogovarati sa „režimom Aleksandra Vučića“.

„Lokalni izbori, koji bi trebalo da budu održani 2024. godine, su strateški prioritet Narodne stranke“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka „najznačajna politička organizacija u Srbiji koja nije u ‘matriksu'“.

„Mi nismo deo matrice u kojoj su Vučić, proruski i prozapadni avatari, analitičari, nevladine organizacije, ekstremni levičari i ekstremni desničari… Mi nismo u toj igrici koja služi za sluđivanje građana, i zato smo i izloženi napadima sa svih strana“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je „trend pada SNS-a nezaustavljiv“, jer je na izborima održanim 3. aprila SNS dobio 300.000 glasova manje nego 2020. godine.

„SNS će na lokalnim izborima izgubiti Novi Sad, Niš i Kragujevac, a to su gradovi u kojima je Narodna stranka najjača opoziciona partija. Pad SNS-a je neminovan i to je prirodan proces“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da će kao poslanik u Skupštini Srbije biti glas Novog Sada i Vojvodine.

„Vojvodina ima sve političke pretpostavke da bude mesto na kojem će Vučićev režim polomiti zube. Narodna stranka je svojom organizacijom premrežila celu Vojvodinu i tako stvorila realno uporište za buduće promene“, rekao je Novaković.

Novaković je istakao da skup u Mokrinu znači da je Narodna stranka „od danas u aktivnoj kampanji za naredne pokrajinske i lokalne izbore“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari