Jeremić protiv “Čomićkinog zakona” 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bi Nacrt zakona o istopolnim zajednicama trebalo odbaciti zbog „načina na koji ga je ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, simbol svega najgoreg u srpskoj politici, spakovala“, saopštila je ta stranka.

„To je još jedan režimski trik da se sa tako delikatnom temom popuni medijski prostor i zamuti voda. U 21. veku u Srbiji niko ne sme biti diskriminisan ni po jednom kriterijumu, uključujući i seksualno opredeljenje, ali bi ovaj Čomićkin zakon trebalo odbaciti“, rekao je Jeremić TV N1.

Upitan o velikim problemima sa kojima se sreću članovi istopolnih zajednica, Jeremić je precizirao da je „protiv ovog konkretnog zakonskog rešenja“.

„Potencijalno najopasniji aspekt Čomićkinog zakona je onaj koji se odnosi na usvajanje dece. Toga u nacrtu vidljivo nema, a moralo bi biti eksplicitno zabranjeno. To je jedna od mnogih problematičnih stvari vezanih za ovaj zakon“, rekao je Jeremić, dodavši da je sve to njegovo lično mišljenje i da Narodna stranka još nije zauzela zvaničan stav po tom pitanju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Jeremić protiv “Čomićkinog zakona””

  1. Ministarka Comic traži kršenje Ustava sto je tesko krivicno delo. Zbog poštovanja građana ona mora u zatvor na nekoliko godina.

    • Da li je premijer/ ka osvojila dijete sa svojom partnerkom? Ako jeste tako se govorkalo, kako je to moglo da se obavi?
      Usvsjanje djece u istopolnim brakovima moze da ima, nesagleduve posljedice po to dujete/ osobu. Kako će to uticati na njegovo formuranje, psihu. Stvarno, mi nije jasno i to nerazumijem?!

      • Svejedno je da li je premijerka usvojila dete ili ne, to dete zivi sa njom u porodici vaspitava ga zajedno sa svojom partnerkom i ne pita: jeli mama, imas li ti papir da sam tvoj?

  2. Eh, bivsi ministre, proputovao si sveta a pogledi su ti ostali zatucani. Sa takvim ogranicenim shvatanjima tesko ces pomoci svojoj zemlji da se i priblizi Evropi. Kad bi mogao suvislo objasniti zasto bi usvajamje trebalo zabraniti. Zato sto to nema u Srbiji, ali ima u velikoj vecini razvijenih zemalja i odlicno funkcionise.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.