Jeremić: Srbija je voz na koloseku za propast kojim upravlja pomahnitali mašinovođa 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je „Srbija voz na koloseku za propast“ kojim upravlja pomahnitali mašinovođa, i da je revanšizam preduslov da se taj voz postavi na pravi kolosek po izbacivanju mašinovođe.

„Promena vlasti, odnosno mašinovođe, i povlačenje kočnice na putu za propast je samo prvi korak, jer ćemo i u tom trenutku još uvek biti na pogrešnom koloseku. Misija Narodne stranke nije samo da promeni mašinovođu i da izbaci iz prve klase one koji uživaju bogateći se na račun ostalih putnika. Naš zadatak će biti da izgradimo šine koje vode u dobrom pravcu, i da na njih premestimo voz“, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Jeremić je rekao da nije daleko dan u kojem predsednik Srbije Aleksandar Vučić više neće biti na vlasti, ali da je to tek prvi korak posle kojeg sledi najteži zadatak – ispuniti velika očekivanja građana koja ne smeju biti izneverena, jer više neće biti popravnog ispita, a ponavljanje grešaka načinjenih posle 5. oktobra 2000. godine moglo bi da bude „fatalno, ne samo za ovu generaciju, već i one koje dolaze posle nje“.

„Bez revanšizma prema lopovima, bitangama, izdajnicima, preletačima, trovačima reka i duša, neće biti novog početka niti drugačije Srbije. Bez nemilosrdnog privođenja pravdi, bez prava na kupovinu pokajnice, svih koji su se ogrešili ne samo o pravne, već i o moralne regule, i njihovog uklanjanja iz javnog života, nećemo moći da ispunimo nade i očekivanja građana“, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da revanšizam nije individualna osveta, već pretpostavka za promenu Srbije na način koji zaslužuju svi koji u njoj žive.

„Pristanak na revanšizam će biti majka svih preduslova za saradnju sa Narodnom strankom. Neće biti  skupštinske većine, ni u republici, ni u Beogradu, ni na Zvezdari, ni u Ćićevcu ako ne bude razumevanja za čvrsto opredeljenje Narodne stranke da se sprovede revanšizam. Narodna stranka drži reč. A dajemo reč da će biti revanšizma“, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je Narodna stranka „spremna za dan posle“, jer ima politiku, ljude i i organizaciju da sprovede program koji će oporaviti Srbiju.

„Suzbićemo korupciju i insistiraćemo na socijalnoj pravdi. Buduća vlast u kojoj će Narodna stranka biti ključni faktor vratiće otete penzije, to obećanje ćemo ispuniti. Mi smo stranka desnog centra i verujemo u domaće privatno preduzetništvo, jer smatramo da su mali i srednji preduzetnici glavna motorna snaga srpske privrede u budućnosti“, naveo je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je da Srbija više nema vremena, jer njom upravljaju ljudi poput ministarke pravde Maje Popović, koja misli da je u Srbiji moguća smrtna kazna.

„Da je još koju godinu na vlasti, ona bi možda počela i da primenjuje tu kaznu“, rekao je Ponoš.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara izabran je preduzetnik Vid Ninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari