Jerkov: Predlažemo obavezno srednjoškolsko obrazovanje, loše obrazovani građani prioritet vlasti

Ostavite komentar


  1. Obavezno srednjoškolsko obrazovanje dovešće do drastičnog pada kvaliteta, kao što se dogodilo sa osnovnim obrazovanjem. Čim nema ponavljanja, gubi se smisao školovanja uopšte.

    1. Ništa niste shvatili. Obavezno srednjoškolsko obrazovanje ne garantuje da ćete završiti srednju školu do punoletstva (kao ni osnovno do 15-te godine) ali svima daje šansu da ga završe ako se potrude (i nešto nauče, što je najbitnije). Gospođica Jerkov je potpuno u pravu, šljam koji je okupirao Srbiju (uz našu pomoć, nažalost) nema interesa da se stanovništvo obrazuje i razmišlja svojom glavom. Potrebno im je da budemo što gluplji i tuplji.

    2. U vecini evropskih drzava obavezno obrazovanje traje 12 godina. Organizovano je drugacije nego kod nas. U tekstu „Compulsory education in Europe“ postoji tabela iz koje se vidi da ni u jednoj evropsokj zemlji obavezno obrazovanje ne traje krace od 9 godina. Ukljucujuci i predskolsko obrazovanje, tako je kod nas. U vecini zapadnoevropskih zemalja (Francuska, Nemacka, Belgija, Portugalija…) ono traje 12 godina. Vecina drzava je to rasporedila po sistemu: Primary school 6god, Middle school 3god. i High school 3 god.god. Za razliku od nas tamo deca znaju da bez obrazovanja nema zivota, pa ne beze od (iz) skole. Kazna je kada ti zabrane pohadjanje nastave. Samo u autoritarnim sistemima je sve vezano za PRISILU. Zato nema potrebe da neko ponavlja. Ko ne uci, nece moci da polozi maturu. Ko ne polozi tesku maturu ne moze da studira. Ko ne studira bira svoje buduce zanimanje i ide na KURS!

  2. Zašto?U nekoj budućnosti će i vama oni biti dobri.Zato,sačekajmo.

  3. Samo delimično si u pravu. Vi DOS-ovci, Gašo itd su razvalili školstvo. Deca mogu šamarati nastavnike i profesore i ništa, uvek su u pravu. Ne smeš im dati jediniciu, isterati sa časa, tako da JEDNO dete može maltretirati odelenje i nastavnike. Određena manjina se upisuje bez ikakvih uslova, daje im se tzv stipendije samo da su u školi, a ostala deca moraju da zapinju, da im proseci roditelja budu niski… Kad je direktorica jedne osnovne škole preko pedagoga zvala majku jedne devojčice zbog dva meseca izostanka, a čuli su da se udala, te nvo nacionalne organizacije su joj pretili otkazom „kod nas se udaju sa 12,13 godina i ko si ti da im to uskraćuješ“. Nastavnici su poniženi, prave od njih zombije da su ukalupljeni, a u isto vreme ministzsartsvo im ne daje jasan plan nego da oni sami usklađuju. Eksterna kontrola je tek sprdnja. U jednoj srednjoj školi su naredili da ser poskidaju paneli sa slikama ranijih generacija i da se našrvljaju grafiti, jer je gospodin inspektor kao slikar. Uđe sa nastavnikom prakse u servis i objašnjava majstoru kako se opravljaju kočnice, nije pedagoški način. Svaki potez, ali svaki je za gađenje. Imali smo vrh stručnjake od dolaska Gaše i nastavka ovih Šaraca je propast

  4. Kao neko ko radi u srednjoj školi unapred se plašim vremena kad će srednja škola biti obavezna. Savremene tendencije jesu „obrazovanje za sve“, gde se pre svega misli na decu sa posebnim potrebama, ali ima i učenika sa tako problematičnim ponašanjem i odnosom prema školi i društvu uopšte, da stvarno ne znam kako ćemo izaći na kraj s njima kad budemo morali da ih zadržimo u školi, iako ni oni ne žele da se obrazuju, ni mi da ih trpimo.

  5. Jerkov, ko hoce da uci on ce da uci. A, ko nece, nikakav ga zakon nece prisiliti. Dokaz je osnovna skola. A, o kvalitetu, tkavih srednjoskolaca, da i ne govorimo.

  6. Koliko znam vi Aleksandra kao i veliki vodja nemate ni mesec dana radnog staza. Cim ste zavrsili fakultet odmah ste postali narodni poslanik a to nije posao, to je sedenje i pretiskanje tastera za glasanje.
    Tako da idite radite nesto a ne da nam neradnici dole pamet i vredjaju sugradjane samo zato sto nisu zavrsili fakultet da su manje bitni nego vi.

  7. „Lakše je i korisnije prepisati, smuvati, plagirati, lagati, prevariti sistem i na takav način uspeti u životu, naravno, uz člansku kartu vladajuće stranke“.

    Upravo je to radio DS i njegovi prilepci. DS je iznedrio Vučića svojim lošim, kriminalnim radom. Ovoj državi ne treba veća katastrofa od pljačkaške privatizacije započete pod dirigentskom palicom Zorana Đinđića.
    Koliko poverenje uživate videlo se na nedavnim protestima kada nijedan od lidera opozicije nije smeo da se pojavi. Istina neki su smeli, ali su dobili jasan odgovor.

  8. Ovoj vlasti više odgovaraju nepismeni jer to su njihovi kadrovi, a i glasači.

  9. Ne bi tsko pricala da radis u skoli. Tvoja prica veze nema ni sa mozgom

  10. To će biti kraj ikakvog kvaliteta i u srednjoj školi. Potpuno obesmišljavanje, kao i u osnovnoj. Treba da budu obaveza 4 razreda osnovne a ko želi dalje, sam da se porudi da ostane u školi. Zakonom obavezati dete da sedi u školi i dati mogućnost da osim što ne napreduje, maltretira nastavnika i odeljenje je van pameti a to nam se uveliko dešava u osnovnoj školi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.