Jerkov: Žene u Srbiji taoci svađa unutar SNS-a 1Aleksandra Jerkov Foto: Medija centar

Žene u Srbiji koje svakodnevno trpe nasilje, suočavaju se sa diskriminacijom u svim životnim poljima i bore za ravnopravnost na radnim mestima, u porodici i javnom životu ne zaslužuju da njihova prava budu predmet cenkanja i unutarstranačkih svađa i političkih igrarija unutar Srpske napredne stranke, izjavila je narodna poslanica DS i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Aleksandra Jerkov.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti sa čijim usvajanjem Srbija, prema akcionom planu za pristupanje EU, kasni vec godinu dana nije samo obaveza koju Srbija ima zbog pristupa EU nego potreba svih građanki, istakla je ona, a prenosi informativna služba DS.

„Sramna prepiska između kabineta potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti prilici deci u osnovnoj školi, a ne ozbiljnim ljudima čiji je posao da rade za dobrovit građana. Međusobne optuzbe, uvrede i prebacivanje odgovornosti uspevaju samo da prikažu ogromno neznanje i nestručnost. Dok ministarka Mihajlović i ministar Đorđević šalju jedno drugom pisma kroz koja se nadmudruju, položaj žena u Srbiji je sve teži, a poruka koju dobijaju od Vlade Srbije je da je unutarstranačko pozicioniranje važnije od toga da li će ženama u Srbiji prava, na žalost i životi, biti zaštićeni“, navodi Jerkov. Ona je pozvala Vladu Srbije da prekine sa ovim „stranačkim igrarijama“ i da bez odlaganja odblokira usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari