Joksimović: Demonstracije ukazuju na krajnje opasne namere 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je su demonstracije koje se večeras i trenutak u kom se dešavaju „ukazuje na krajnje opasne namere“, a da su demonstranti „politički instruirana skupina neodgovornih“.

„Ne samo da je skandalozna upotreba nasilja nad institucijama naše zemlje, posebno nad parlamentom, već i trenutak u kojem su politički instruirani nasilnici preduzeli ovakav čin ukazuje na krajnje opasne namere, koje ugrožavaju naše gradjane i njihovu bezbednost i zaštitu javnog zdravlja“, rekla je Joksimović.

Ona je ocenila da su demonstranti pokazali da su „iz političke netrpeljivosti i ličnih političkih interesa spremni da ugrozi prava ostalih gradjana“.

Ministarka je takodje osudila napade na novinare tokom demonstracija i na snimatelja Tanjuga.

Agencija Tanjug je prethodno javila da su nepoznate osobe napale dva njihova snimatelja.

Premijerka Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu Srbije i kazala da će „država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji“, javlja Radio-televizija Srbije.

Večeras su se građani Beograda spontano okupili u znak protesta na sve ono što im režim godinama radi, navodi Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde za Danas komentarišući večerašnja dešavanja ispred Skupštine.

Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je da su se večeras ispred Skupštine skupili građani koji su nezadovoljni različitim stvarima i da je bilo očekivano da će , kako je rekla „ogromna količina besa koja se oseća u društvu i koja je suspregnuta da se izlije posle izbora“.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma osudio je demonstracije ispred Skupštine Srbije, a za, kako je naveo, „nasilje“ optužio je opozicione političare.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta stranka osuđuje, kako su naveli, „haos, incidente i nasilni upad u Narodnu skupštinu“.

Nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome je on najavio ponovo uvođenje policijskog časa zbog korona pandemije, više hiljada građana okupilo se ispred Narodne skupštine u najmasovnijim demonstracijama u poslednjih godinu dana u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari