Jovanović Ćuta: Ako se opozicija ujedini, Vučić će izgubiti vlast 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Poslanik i predsednik Ekološkog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima obavezu da ispuni obećanje koje je dao Beograđanima na sastanku s Draganom Đilasom i raspiše vanredne beogradske izbore.

Jovanović je agenciji Beta kazao da su, osim ispunjenja zahteva građana s protesta „Srbija protiv nasilja“, prioriteti opozicije ujedinjenje i promena vlasti u Beogradu na vanrednim izborima.

„Vanredni izbori u Beogradu ne mogu da se održe istovremeno s lokalnim ili parlamentarnim. Ako bi se opozicija ujedinila, ova vlast bi bila srušena u Beogradu i pod sadašnjim izbornim uslovima“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) prvo bi trebalo da „padnu“ u Beogradu.

„Vučić ima obavezu da ispuni obećanje koje je dao Beograđanima prošle godine na sastanku s Draganom Đilasom. Pozivam sve kolege iz opozicije, i leve i desne, da se ujedinimo, da zaboravimo na ideologije i da zajedno srušimo vlast Aleksandra Vučića“, istakao je Jovanović.

Dodao je da bi u smenjivanju aktuelne vlasti trebalo da učestvuju i profesori, rudari, studenti, zdravstveni radnici, sve nevladine organizacije…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari