Jovanović Ćuta: Preletanje zabraniti zakonom, to je varanje naroda 1foto M.A./ATAImages

Lider pokreta Ekološki ustanak i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je večeras da bi zakonom trebalo zabraniti „preletanje“ na političkoj sceni, navodeći da je to „varanje naroda“.

On je na televiziji N1 naveo da se već mesecima „vrti“ priča oko toga da li će nosilac liste „Mi-Glas iz naroda“ za beogradske izbore, Aleksandar Jerković, preći na stranu Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića i na taj način im omogućiti da formiraju većinu u Skupštini grada.

„Da od jednog čoveka zavisi ko će vladati Beogradom. S tim mora da se prekine. Ja se zalažem da se donese zakon da ko to radi, da mu se trajno zabrani da se bavi politikom“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, danas je mnogo onih koji su „danas jedno, sutra drugo“ i spremnih da „za pare prelete bilo gde“.

„To je krivično delo. Kad ti varaš, lažeš, kradeš, kažes da si jedno, a preko noći si drugo.To je nešto što treba zakonom kažnjavati“, ocenio je on.

Odbornica Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac, gostujući u istoj emisiji, ocenila je da SNS zna da je vlast, koju pokušava da formira u Beogradu, nelegalna i nelegitimna.

Prema njenim rečima, glasovi na kojima je formirana „ta neka većina“ zapravo predstavljaju „ukradenu izbornu volju“.

Odbornik koalicije NADA Marko Sarić ocenio je da je evidentno da SNS i Socijalistička partija Srbije u Beogradu nemaju vlast, navodeći da pokušaji da sa drugih lista traže podršku „preletača ili prebega nisu ni časni, ni viteški, ni moralni“.

„Za odbornike o kojima pričaju su glasali birači koji su opozicioni nastrojeni. Preletači i prebezi nisu nešto što je normalno“, kazao je Sarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari