Jovanović (Metla): Neistinita izjava premijerke da je broj respiratora tajna u svim državama 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović (Arhiva)

Član Predsedništva pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović ocenio je danas da je premijerka Ana Brnabić iznela neistinu kada je izjavila da je podatak o broju respiratora državna tajna ne samo u Srbiji već i u drugim državama.

Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da su takve „lako proverive neistine, u punoj suprotnosti sa onim što je Srbiji u ovom momentu neophodno“ i da vlast o tome „mora da vodi računa“.

„Proglašenje globalne pandemije korona virusa i rast obolelih u Srbiji zahteva od vlasti, opozicionih stranaka i svih građana ozbiljno shvatanje situacije, primerene i pravovremene mere na suzbijanju širenja bolesti i isključivo dobronamarne kritike eventualnih propusta“, naveo je Jovanović koji je i lider Demokratske stranke Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je ranije danas da u bolnicama ima dovoljno aspiratora za bolesne od virusa korona, ali da se kupuje dodatna količina radi sigurnosti.

„Aspiratora ima dovoljno, ne mogu da kažem koliko jer doktori kažu da je to tajna, a tajna je u svim državama, ali je objavljena javna nabavka radi sigurnosti“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari