Jovanović (NADA) : Nema odustajanja od Kosova i Metohije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Kandidat za predsednika koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je veceras u Beogradu da je Kosovo utkano u srce, istoriju i nacionalno biće i da bi se priznanjem njegove nezavisnosti izgubio smisao Gorskog vijenca, epskih pesama i cele srpske istorije.

Jovanović je na završnoj konvenciji te koalicije, naglasio da nema odustajanje od Kosova i Metohije.

„To nije opcija i partneri sa zapada moraju to da shvate. Očekujte večnu borbu, sve dok bar jedan od nas diše, nema odustajnja od nase pokrajine Kosova i Metohije“, kazao je on u Kombank dvorani.

Ocenio je da je trenutna vlast pretvorila Srbiju u „partijsku prćiju“.

Istakao je da NADA ima rešenja za to kao što su, kako je naveo, promena izbornog sistema, ojačavanje domaće privrede, industralizacija zemlje i stimulacija namenske i prehrambene industrije.

Rekao je da je koalicija NADA od početka davala dijagoze stanja ali i rešenja, te dodao da se prva izjasnila povodom invazije Rusije na Ukrajinu, koju je nazvao „sukobom istoka i zapada“.

„Jasno smo rekli da bilo kakva osuda Rusije ne dolazi u obzir a kamoli uvođenje sankcija“, rekao je on.

Jovanović je rekao i da se kolacija NADA zalaže za odranu Republike Srpske u okviru izvornog Dejtonskog sporazuma kao i za odbranu Srba u “ bratskoj Crnoj Gori“.

Prvi na listi za parlamentarne izbore te koalicije Božidar Delić je rekao da je strašno to što trenutna vlast preduzima i „sva javna preduzeća popunjava članovima partije“.

„Postoje stotine hiljada onih koji čekaju da se i za njih stvori radno mesto, a to košta prvo dostojanstva. Ono po čemu smo bili poznati to je naše dostojanstvo“, rekao je on.

Delić je kazao da je „Srbija odavno kuća bez domaćina“.

„Podrska za Miloša (Jovanovića) znači da ljudi veruju da on može biti domaćin Srbije, da Vojislav (Mihailović) može biti domaćin Beograda a da, mi ako Bog da, da budemo u skupštini i napravimo da bude domačinska a ne krpa kojom se briše pod“, rekao je on.

Kandidat za gradonačlnika Beograda Vojislav Mihailović je izjavio da glavni grad Srbije ima poseban značaj i vrednost jer je bio i „prestoni grad“ a to se, kako je naveo, ne može reći za Sarajevo, Zagreb i Ljubljanu.

„Beograd je prestoni grad zato što je ovde stolovao kralj i zato će i u budućnosti stolovati“,rekao je on.

Naglasio je da je ubeđen da će Jovanović „kada postane predsednik“ otvoriti pitanje oblika vladavine i državnog uređenja Srbije“.

„To je proces ali će biti i momenat kada počinje i stvarna obnova kraljevine“, rekao je on.

U punoj sali Kombank dvorane organizatori su puštali a okupljeni pevali monarhističke i patriotske pesme kao i monarhističku verziju himne „Bože pravde“.

Skandairali su „Hoćemo kralja“, „Čiča, Čiča“ , „Miloše, Miloše“ a nosili su republičke i monarhističke zastave Srbije kao i četničke zastave sa ispisom „Sa verom u Boga, sloboda ili smrt“.

Koaliciju NADA čine Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića i više udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari