Jovanović (NADA): Potrebna konkretna akcija Srbije zbog zabrane Porfiriju da udje na Kosovo 1foto FoNet Milica Vučković

Poslanik koalicije NADA u Skupštini Srbije i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da odluka Prištine da partijarhu Porfiriju zabrani ulaz na Kosovo zaslužuje ne samo osudu, već i konkretnu reakciju države Srbije.

„Podizanje borbene gotovosti svih snaga MUP je primerena odluka u skladu sa situacijom u južnoj srpskoj pokrajini. Politika popuštanja, uzmicanja i stalnih ustupaka prema zapadu koja se vodi već više od decenije doživela je potpuni fijasko. Krajnje je vreme za promenu te politike, da Srbija pokaže da ima kičmu i bude poštovana i od prijatelja, ali i neprijatelja“, naveo je Jovanović u saopštenju.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i polanik koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da zabrana kretanja i posete srpskog patrijarha Pećkoj patrijaršiji predstavlja nezapamćen anticivilizacijski čin u srpskoj istoriji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, „još od doba turske i nacističke okupacije i komunizma“.

„Ova zabrana srpskom patrijarhu je svojevrsna metafora svog užasa, tiranije i divljačkog ponašanja secesionista prema srpskom narodu i našeg stradanja na Kosovu i Metohiji, koju celi svet sada može vrlo jasno da vidi. Zato tražimo najoštriju reakciju države, društva, političkih stranaka, SPC i pojedinaca, jer ovo mora sve da nas ujedini. Uvek kada su Srbi bili jedinstveni, pobedjivali su. Tako će biti sada“, naveo je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari