Jovanović (Narodna stranka): Političari ne bi trebalo da se skrivaju iza nestranačkih ličnosti 1foto FoNet Božana Pavlica

“Narodna stranka je na izbore mogla da izađe i sama, ali smo od početka bili posvećeni jedinstvu opozicije, zarad čega smo pristali i na nametanje odluka, kao što je to urađeno sa kandidaturom Zdravka Ponoša. Verujem da opozicija mora detaljno da analizira gde je grešila u kampanju, a grešila je i da bobu kaže bob, a popu pop kako ne bi ponavljali greške u budućnosti, a istina zna da boli”.

Ovako za Danas Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke odgovara na prozivke koalicionog partnera Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde.

Predsednik SSP u intervju za Novu rekao je da je rukovodstvo Narodne stranke jasno pokazalo šta misli o njemu i SSP-u u ove dve nedelje od završetka izbora.

“Mislim da je bilo pošteno da su sve to što ih je tištilo rekli u trenutku kada smo pravili koaliciju i da nisu na izbore išli zajedno sa nama”, rekao je Đilas i naveo da je SSP, iako najjača opoziciona stranka, zarad jedinstva prihvatila da druga dva partnera imaju veći broj poslanika od nas u prvih trideset. Na svoju kvotu poslaničkih mandata SSP je primio predstavnike pokreta, sindikata, ali i nestranačke ličnosti.

Komentarišući predlog profesora Čedomira Čupića o formiranju nadstranačkog organa u Beogradu do novih izbora, Jovanović kaže da iako veruje da je u dobroj veri predloženo to telo, pokazalo se da takva rešenja ne donose rezultate.

“Političari moraju da se bave politikom i da preuzimaju odgovrnost za svoje odluke, a da se ne skrivaju iza nestranačkih ličnosti”, zaključuje generalni sekretar Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari