Jovanović: Orijentir u izborima mora da bude Evropa 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Predsednička kampanja ne sme da se završi a da se iz Srbije ne pošalje vrlo jasna poruka koja će probuditi nadu ljudi koji za nas glasaju, rekao je danas Čedomir Jovanović, predsednik LDP.

„Evropska Srbija; Srbija sposobna da stabilizuje region, da trajno osigura mir; Srbija koja ima snagu da se menja i da rešava probleme koje je napravila sebi i drugima; Srbija koja pokazuje sposobnost da rešava probleme na putu evropskih integracija i bezbednosnih integracija kroz NATO. To je za nas politika. Sve drugo je glumatanje koje nam je pojelo gotovo čitav život. Političari i ideje koji to podržavaju nisu nam potrebni. Srbija je postala političko društvo u kojem se bavite politikom bez politike“, ističe se u pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, izbori u Srbiji su uvek bili neka vrsta testiranja ili dokazivanja određene vrste patriotizma. On dodaje i da se ljubav prema zemlji se ne dokazuje trovanjem, a to je kod nas bilo pravilo.

„Ako u predsedničkim izborima bude dominirala politika koja je bila dominantna u Srbiji poslednjih godina, Zapad će pobeći od nas, dok će Rusija ostati u svojim čvrstim uporištima – i u Srbiji i u Republici Srpskoj. Moramo da kažemo šta hoćemo. Ako želimo da Srbija postane evropsko društvo i normalna zemlja, onda to ne možemo raditi na onaj način koji je bio praksa do sada“, napominje lider LDP.

Da bismo bilo kome bili korisni, dodaje Jovanović, moramo biti korisni jedni drugima. Nužno je da prvo sebe dovedemo u red, a orijentir u svemu tome je Evropa. „Ako je Evropa u krizi, i ako je manje evropskih vrednosti koje se prelivaju iz Evrope u Srbiju, onda moramo biti sposobni da proizvedemo više i da pokrijemo „rupe“ koje se pojavljuju. Zato u predsedničke izbore treba ući sa jasnom vizijom i jasnom politikom“, ocenjuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari