Jovanović: SNS otima deo obdaništa deci u korist privatnih investitora 1Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da aktuelna gradska vlast ne samo da nije izgradila nijedan vrtić u Beogradu, već sada počinje da otima i parcele postojećih obdaništa u korist privatnih investitora.

„Izmenama Plana detaljne regulacije centra Banovog brda, vladajuća većina planira da na predstojećoj sednici skupštine grada, zakazanoj za utorak, otme deo dvorišta sa igralištem od vrtića ’Sveti Sava’, kako bi se gradila nova petospratnica – koja tu nikad nije bila planirana“, rekao je Jovanović u razgovoru sa građanima opštine Čukarica, a prenosi pres služba te stranke.

Jovanović je istakao da je peticiju protiv oduzimanja dvorišta obdaništu potpisalo 824 građana, ali da se gradska vlast oglušila o opravdane zahteve roditelja.

Članica Narodne stranke i odbornica u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da gradska vlast, osim što oduzima deci deo dvorišta u okviru vrtića, ugrožava i bezbednost dece, jer planira dvosmernu ulicu oko obdaništa.

Jovanović je istakao da je sramno da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u ovakvim slučajevima izlazi u susret prohtevima privatnih investitora i da „sprovodi investitorski urbanizam na teret naših najmlađih“.

„Zahtevam od gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka da momentalno podnese ostavku, jer ne samo što je naložio inspektorima da ne izlaze na verifikaciju novih privatnih vrtića, nego ne ume ni da sačuva postojeće državne predškolske stanove“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari