Jovanović: Srpski narod je jedina žrtva genocida

Ostavite komentar


  1. Jovanović: Srpski narod je jedina žrtva genocida

    Ovu recenicu treba proglasiti vicom veka!

    1. Ako sledimo laži naše bivše „braće“ Albanaca, Hrvata i mulimana iz BiH onda je ova konstatacija apsolutno netačna. Ali, mi Srbi ne živimo u lažima koje su karakteristika naše bivše „braće“. Ne zaboravite proterali te 500.000 Srba sa KiM, 500.000 iz Hrvatske i 300.000 iz Muslimansko-hrvatske federacije. Ali, to je bilo pravo etničko čišćenje a ne ono izmišljeno u kuhinjama NATO-a.

    1. ZNAM OVO VAMA DRUGOSRBIJANCIMA NE ODGOVARA OD CEGA CETE VI I VASA FIRERKA BISERKO DA ZIVITE AKO SE SAZNA ISTINA.

    2. Verovatno biste Vi to bolje radili? Mislite da je uspešan političar samo onaj koji baljega po svom narodu? Ili, poput Vas, onaj koji služi stranim državama i interesima? Nije sramota pobeći jer je trah prirodni i urodjeni oećaj. Sramota je kada taj svoj strah prikazujete kao vrlinu a tudju hrabrost kao zločin. Ali, niste Vi jedini.

  2. A, ‘oće l’ gos’n Jovanović i na Pink? Red je da i tamo „prati“ Vučića!

  3. Kad’ nemas sta da ponudis a pogotovu kad’ nemas dela iza sebe (u politickom smislu),ostaje ti samo da pricas o „sebi kao zrtvi“ !! Evo primer,jos jedan u dugom nizu „nasih zrtava“ !!

    1. Ako gospoda beqa , Zemlja zove Mars , Bell , Tom Sojer , Zrenjaninac , misle da Jovanovic nije u pravu , neka mi navedu neki primer , da su prolazile kolone izbeglica iz Srbije , u kojima su progonjeni ljudi druge nacionalnosti koje su progonili Srbi ! Upravo su izbeglice stizale u Srbiju i iz Hrvatske i Kosova itd . Nikakve „Oluje“ nisu pravljene u Srbiji , vec se zna gde .

      1. Ja sam bio u prvoj koloni izbeglica u septembru 1991. kada smo bezali iz Srbije i Vojvodine da nas ne bi odveli na front da pravimo Veliku Srbiju, Istina je da je izvrsen genocid i rasterana omladina Srbije u velikom broju od strane SPS i radikala, ne znam da li to uopste znate. Moja i mnoge majke su tada prve plakale. O tome se ne prica, sta mislite zasto? Nakon toga sam u jednom madjarskom malom gradu sreo drugu kolonu izbeglica sastavljenu od Hrvata, Madjara, pa i Srba koji su bezali iz istocne Slavonije koja je trpela invaziju srskih dobrovoljaca i srpske JNA, izbusli su im i srusili kuce bez ikakvog pitanja. Da li da se vracam jos dalje u istoriju, recimo Balkanske ratove? Dakle, glupo je pricati stvari koje ne znate, informisite se prvo iz istorije.

        1. Srbi iz Hrvatske nisu bezali od mobilizacije , nego da ne bi bili pobijeni . Nije genocid ako bezis od mobilizacije . A izbeglice sastavljene od Hrvata , Madjara i Srba nisu bezale od genocida , jer ne bi valjda Srbi izvrsili genocid nad samim sobom ?

  4. Bez ikakve ironije ali da je g.Jovanovic u pravu moze se reci. Uzeo sam u obzir neke cinjenice od pocetka 90tih. Pocevsi sa Hrvatskom ,Bosnom ,Kosovom i u poslednje vrijeme u Crnoj Gori. Jeste ta politicka elita koja manje ili vise vec 30 g vlada Srbijom napravila Boegrad na vodi i autoputeve i jos po nesto. Ali ta ista elita je odgovorna u potpunosti za 250 000 Srba iz Hrvatske kao i Sa Kosova i Bosne. Jedinu nadu sam vidio u Crnoj Gori kao neki mali primjer ali je i to naruseno. Intelektualne gromade kao Miodrag Zec,Vladimir Kostic,Milan St.Protic su proglaseni za toboze izdajnicima. Sa druge strane medijsku popularnost su dobile starlete i nekompetentni ljudi. Ogromna je to cijena.

  5. Da li se i gospodin Jovanović pojavljuje prema „predviđanju“ „Kremanskog proročanstva“? Da nije iz Koštunjića? ….

  6. „hrabra“ izjava lidera partije salonskog nacional šovinizma. za početak preporučujem ovom političaru da pročita izveštaj karnegijeve komisije o balkanskim ratovima pa će možda da shvati koliko je njegova izjava blago rečeno netacna

    1. A ja bi ti kao istoricaru preporucio prostu matematiku i to:Hrvatska najvece etnicko ciscenje posle WWII 250 hilj. proteranih,Bosna 37 hilj. pobijenih Srba.To je istina a ne istorija koju pise Sonja Biserko i Vi kao njeni Jugendi skolovani u njenim NVO kampovima.`

      1. @dejan
        žao mi je dejane što niste razumeli moj komentar. nisam negirao dogadjaje iz ii svetskog rata niti one iz 90-tih godina. ukazao sam vam na izveštaj karnegijeve komisije i ništa više. pročitajte i vi pa možda razumete o čemu govorim

  7. Србија је једина (п)остала, поносно, мултиконфесионална и мултинационална за разлику од оних који су доживели „геноцид“ од сране Срба и Србије, али желе упорно да забораве да су за разлику од Србије били са друге стране историје, то су истине које боле.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.