Jovanović: Vučić neće moći da pobegne od krivične odgovornosti zbog izdaje Kosova 1FoNet Ana Paunković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da aktuelna vlast na čelu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neće moći da „pobegne“ od krivično-pravne odgovornosti zbog „izdaje“ Kosova.

Jovanović je agenciji Beta kazao da Vučić svojom propagandnom mašinerijom svakim danom vređa inteligenciju i ponižava pamet građana Srbije.

„On je međunarodnim posrednicima rekao da prihvata francusko-nemački plan i da će raditi na njegovoj implementaciji, a narodu u Srbiji govori da neće prihvatiti implementaciju. Vučić svojom tehnologijom vladanja i svojim odlukama kada je u pitanju kosovska politika, polako ali sigurno uvodi zemlju u političku nestabilnost“, naglasio je predsednik Novog DSS.

Komentarišući plakate kojima je danas izlepljen centar Beograda, a na kojima su Milica Đurđević Stamenkovska, Boško Obradović i on zajedno s Aljbinom Kurtijem, Jovanović je rekao da je u pitanju „besmislena“ propaganda Srpske napredne stranke (SNS).

„To me uopšte ne dotiče. Očigledno da vladajuća većina i Aleksandar Vučić imaju ozbiljan problem da formulišu načelne argumente za svoje protivustavno delovanje. Predlog sporazuma koji je on prihvatio u Briselu nije u interesu Srbije jer se radi o sporazumu o priznavanju nezavisnosti naše južne pokrajine. Aktuealna vlast na čelu s Vučićem neće moći da pobegne od krivično-pravne odgovornosti zbog izdaje Kosova i Metohije“, rekao je Jovanović.

Ukoliko dođe do implementacije francusko-nemačkog sporazuma, dodao je on, stvoriće se uslovi za formiranje velike Albanije i rušenje Republike Srpske.

„Naša politička debata se prilično srozala, ali građani će sami oceniti posledice delovanja svakog političkog subjekta. Ušli smo u period završnice rešavanja kosovske krize, a ovako kako se krenulo to se neće rešiti u interesu Srbije i srpskog naroda“, ocenio je Jovanović.

Po njegovim rečima, ako Aleksandar Vučić ostane na vlasti, francusko-nemački sporazum će biti i prihvaćen i implementiran.

„Vučić je ušao u to kolo i on iz tog kola ne može da izađe. To je potpuno protivustavno i mene samo zanima da se spreči taj čin izdaje, a Vučićevi plakati me apsolutno ne zanimaju“, zaključio je Miloš Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari