Jugović: Valjam se u demokratiji 1Bratislav Jugović, poslanik SNS, Skrinšot

“Mnogi u SNS misle da se valjam u blatu, zato što dajem izjave za opozicione medije. Ja bih rekao da se takvim postupanjem valjam u demokratiji”, kaže za Danas Bratislav Jugović, poslanik Srpske napredne stranke u odlazećem sazivu.

„Važnije je da imamo zdravu političku scenu, nego da imamo tri četvrtine mandata u parlamentu i po nekog satelita pride”, kaže Jugović odgovarajući na navode svog kolege iz SNS-a Dejana Radojevića.

Jugović nije na listi SNS-a za novi saziv parlamenta, a Radojević je 55. što znači da će biti poslanik. I Jugović i Radojević su iz Čačka, a u javnu polemiku su ušli povodom Jugovićevih kritika na račun Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, koje je preneo portal Nova.

Radojević tvrdi da se Jugović priprema za prelazak u „novu političku organizaciju“.

Lako je klevetati i vređati, a mnogo teže je raditi i stvarati. Očigledno, Jugović je izabrao lakši put. Jedino me iznenađuje to da je izabrao da preleti u našu stranku, jer ako voli blato i prašinu, onda je na pogrešnom mestu. Ja se nadam da će u nekoj narednoj stranci, u koju bude otišao, pronaći nekog ko voli blato i prašinu, jer se po njegovim nastupima u medijima vidi da je transfer pri kraju“, izjavio je Radojević.

Na ovo Jugović, koji je pre SNS-a bio potpredsednik Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, odgovara da je potrebno promeniti izborni sistem.

Zdrava politička scena je jedina garancija da nećemo imati rukovodioce kojima bi ugradnja behatona na krov Doma kulture bilo isto što i izgradnja vrtića Vreme je da se promeni izborni sistem. Gradonačelnici treba da se biraju neposredno. Zabrinjavajuće je što i opozicija ne ispostavlja takav zahtev. Promenom izbornog sistema izbacićemo beskičmenjake sa političke scene. Beskičmenjaštvo je u Čačku postalo nepodnošljivo, a i zarazno. Verovatno je tako u celoj Srbiji, poručuje Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari