Kabinet kosovske predsednice odbacuje kao netačnu izjavu Grenela 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kabinet predsednice Kosova Vjose Osmani odbacio je kao netačnu izjavu bivšeg izaslanika Bele kuće za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela da je ona tokom boravka u SAD rekla da se ne slaže sa politikom lidera pokreta Samoopredeljenje i premijera Aljbina Kurtija u odnosu na Ameriku.

„Kao šef kabineta predsednice Vjose Osmani, želim da vas obavestim da Ričard Grenel laže kada se poziva na izjavu predsednice Kosova“, napisao je Bljerim Velja na Tviteru.

Grenel je prethodno u objavi na Tviteru napisao da je Kurti dobio takav rezultat na lokalnim izborima jer je odbio američke projekte.

„Narod Kosova je poslao snažnu poruku Aljbinu Kurtiju, jer je neprihvatljivo odbaciti SAD, čistu obnovljivu energiju (gasni projekat) i Vašingtonske sporazume potpisane u Ovalnoj kancelariji. Vjosa Osmani je jasno stavila do znanja Sjedinjenim Državama da se ne slaže sa Kurtijem“, napisao je Grenel na tviteru.

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu održan 14. novembra, a vladajući pokret Samoopredeljenje pobedio u četiri od 21 opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari