Kabinet predsednika: Vučić direktno odgovorio na primedbe

Ostavite komentar


  1. Znao sam, predvideo sam u prethodnim komentarima da Vucic nece imati smelosti da odgovori na ozbiljnu prozivku koju je njegova takozvana spoljna politika dobila od birokrate iz Stejt di partmenta. Bio sam siguran da ce on najpre poturiti svoje ginjole kao vrhovni trbuhozborac. A skandalozna izjava trecerazrednog birokrate iz USA iznenada se tumaci kao "otrgnuta iz konteksta". Covek mu juce opali politicki samar nasred kuce, a on ce tek danas udvoricki: – jel moze kafica ? To samo potvrdjuje njegov karakter da je pred misevima lav a pred lavovima mis.

  2. Pomocnik zamenika pomocnikovog zamenika je nekultura I bez osnovnog kucnog vaspitanja koji nezna osnove lepog ponasanja kada ide negde u goste. Jadna amerika sa ovakvim takozvanim duplomatama. Pa on olicava silu bezobrazluk i cinizam. Jeli ti ta Americka demokratija ?

  3. Zasto nijedan domaci medij, sem Insajdera,nije izvestio o polaganju zakletve srpskih sudija i tuzilaca na Kosovu, cime je definitivno razmontirana sudska vlast R. Srbije na KiM?

  4. Sada je jasno da g.Trump neće doći u posetu Srbiji,kako je to predsednik Vučić najavljivao.Što bi se reklo pustili ga Ameri niz vodu… putuj Evropo…

  5. Interes svake odgovorne drzave su dobri odnosi sa Amerikom.Ovde niko ne zeli da uvazi cinjenicu da je Zapad,najvise Amerika u Titovu Jugoslaviju ubrizgala nekoliko stotina milijardi dolara.SAD su dok je rat u Hrvatskoj trajao, podrzavale integritet SFRJ. Brutalna etnicka ciscenja, opsade gradova u BiH, promenila su javno mnjenje SAD, a potom i njenu politiku.I pored toga Amerika se drzala embarga na oruzje BiH. SAD su autori za Srbe u Krajini veoma povoljnog plana Z4. Prema svedocanstvu ambasadora BiH u UN, Holbruk je fizicki nasrnuo na Izedbegovica,trazeci da ovaj zaustavi ofanzivu na Banjaluku 1995.. Republika Srpska priznata je na konferenciji na kojoj su glavnu rec imali Amerikanci. Vise od deceniju Milosevic je politicki eksplatisao neodrzivu situaciju na KiM, umesto da sa Zapadom dogovori autonomiju za Albance, on je podrzavao boljsevicku opoziciju u Rusiji i tako okrenuo protiv sebe i Srbije zvanicnu Moskvu i Zapad.KiM mu je bila baza, ne samo za skupu prodaju patriotizma, vec i za izbornu kradju. ,,Albanci sa Kosova su profitirali zbog tragedije Bosne" kaze Azem Vlasi. Zaista, nakon svega sto se tamo desavalo, a najvise opsade Sarajeva i Srebrenice, njima je bilo lakse da dodju do cilja, predstavljajuci sebe kao sledecu metu. Samo da smo mi ovde srusili rezim, i promenili politiku prema Zapadu, bombardovanja i gubitka KiM ne bi bilo. Na nesrecu, bojkot izbora 1997.sprecio promeme. Koalicija Zajedno bi tada sigurno pobedila i promenila katastrofalnu politiku drzave.

  6. Kakvo imbecilno saopstenje. Prvi put vidim saopstenje u kojem se navodi da ce narednih dana biti novo saopstenje i to o necem sto se vec dogodilo. Sad trust mozgova oko Vucica pokusava da smisli tekst tako da on izgleda maco u domacoj javnosti, a istovremeno se mis u njemu plasi da bi mogao da uvredi Amerikance, pa sad ne zna sta da radi. Na kraju ce biti ono u stilu: slozili smo se da se ne slazemo.

  7. Sve mi s e čini da američki Hojt i Skot neće davati saopštenje, ili će biti formalno.

  8. Jeste, toliko mu je direktno odgovorio i skresao, da ne sme ni da objavi šta je rekao. Pristaće Vučić na svako ponižavanje od gazdinih poslušnika, samo da još malo vlada (i pljačka, naravno).

  9. "Strateški cilj Srbije članstvo u EU"!? Pa to je samo demagoška parola koja ne služi ničemu osim da bi aktuelna vlast "presvučenih" radikala, SPS-a i JUL-a zadržala ono malo preostalih nepametnih glasača koji su zbog lažne "evropske retorike" onomad glasali za njih. Valjda je i njima sada jasno da je to samo prodavanje magle a da se u stvarnosti radi o kontinuiranom, organizovanom i krajnje perfidnom udaljavanju od EU i vraćanju u proruske devedesete.

  10. Ovde americki diplomata nista nikoga nije pitao samo je izneo svoja zapazanja.
    U svakom slucaju najpozvaniji da komentarise je ministar spoljnih dela. Premijerki ne treba trositi reci.
    Uglavnom jako nespodobna glomazna skupa bitrokratija koja dovodi u pitanje opstsnak nacije flertovanjem sa obe strane a zaead licne koristi.

  11. Zasto mi ne objavljujete komentare?? Nisam rekao niti jednu uvredu, zar je zabranjeno kritikovati svemoguce amerikance??? Skandalozna cenzura, ovamo se kao borite za slobodu medija, a vase novine prve cenzurisu komentare na svojim vestima.

  12. Amerikanci smeju da znaju šta je aca-Gebels-Bokasa "hrabro" rekao,a zbunjeni Srbi će to saznati,ali malo sutra!

  13. Braćo,Amerikanci!Učinite bar nešto dobro za Srbiju:Spasite nas srpske nazadne sranke!

  14. @jeledije, jesi li ti pao s kruske? tako se brale vodi spoljna politika ako imas m… i jos po nesto.

  15. Mene samo interesuje daliću nekada da mogu da iole proživim od penzije koju sam stvarno krvavo zaradio ,imao sam u poslu 11 gaženja biosam mašinovođa ,hvala vam na razumevanju želeo bih i vi da imate život kao i ja hvala na razumevanju pozdrav Dragan….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.