Kafkijanski proces Sergeja T. - na šta liči pravosuđe Srbije 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je danas da pravosuđe u Srbiji podseća na Kafkin roman, samo nije reč o slučaju „Jozefa K“, već „Sergeja T“.

On je na konferenciji za novinare rekao da je jednog jutra dobio poziv od bake koja ga je obavestila da mu je račun blokiran zbog presude u slučaju tužbe za povredu časti koju je bivši ministar Zoran Babić podneo protiv njega.

Trifunović je istakao da su se u sudu vodila dva paralelna procesa, da ga je u oba Babić tužio za povredu časti, da je on na suđenju u jednom procesu redovno išao, a da se Babić nije pojavljivao, dok je drugi proces vođen, a da on za to nije ni znao.

Kako je rekao, nikada nije saznao za taj proces, niti dobio poziv na sud, niti presudu na kraju, samo da su mu sa računa „oteli 5.000 evra“.

Advokat Aleksandar Petrović rekao je da je to primer da je pravosuđe u Srbiji brzo za određene ljude i da su oni uložili sve pravne lekove zbog te presude, da su upozorili sud da su vođena dva paralelna procesa i da sada čekaju odluku drugostepenog organa.

Predsednik PSG Pavle Grbović rekao je da u Srbiji vladavina prava postoji i da je efikasna kada treba da se sprovodi nad političkim neistomišljenicima, a da kada je reč o običnim građanima, pravda je spora, a dostižnost pravde izostaje.

Trifunović je rekao i da je zanimljiva ideja o povredi časti i da se u Srbiji u kojoj se kupuju diplome, sada izgleda kupuje i čast i da je Zoran Babić svoju čast pokušao da dokaže na najnečasniji način, tako što je lažirao sudski proces, a da će se čast dokazati kada ceo snimak nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula Stanika Gligorijević. bude dostupan pravosuđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari