Kako Brnabić odgovara opoziciji: Bolnice nisu kulise, hvala Vučiću za posetu Šolca 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, odgovarajući na kritike poslanika opozicije u Skupštini, upitala da li su tri kovid bolnice, koje su izgrađene u mandatu prethodne vlade kulise, da li je Klinički centar Srbije Potemkinovo selo.

Ona je, komentarišući izlaganje poslanika poslaničke grupe Zeleno levi klub – Ne davimo Beograd – Moramo Đorđa Pavićevića, upitala da li on želi da kaže da su tri kovid bolnice kulise, da ih nema, da se tamo niko ne leči, da se tamo niko nije izlečio, da tamo ne rade nikakvi lekari i doktori, medicinske sestre, tehničari…

“Time direktno vređate njih, a time direktno takođe i nipodaštavate njihov rad, ali i sve one ljude koji su se tamo izlečili i ušli u te bolnice u teškom stanju, sa kovid virusom, i izašli zdravi i izlečeni”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je urađena prva faza Kliničkog centra Srbije, brzi voz, stvoreno je 440 hiljada novih radnih mesta.

Brnabić je rekla da, kada je u pitanju Fond za nauku, nijedan projekat nije raspisan 2021. godine zato što su se implementirali svi projekti iz 2020. godine i pripremali projekti.

“Budžet Fonda za nauku koji smo mi osnovali 2019. godine je bio 13,8 miliona evra u 2021. godini, od čega 12,1 milion evra iz budžeta Republike Srbije. Jedan deo tih sredstava je finansiranje kredita Svetske banke”, navela je Brnabić.
Ona je odgovarajući na pitanje poslanika poslaničke grupe Srpski pokret Dveri – Patriotski blok Ivana Kostića zašto su značajne posete kancelara Olafa Šolca i Angele Merkel Srbiji navela da je Nemačka jedna od najvažnijih i najjačih zemalja.

“Komunikacija sa njima, stalna komunikacija i konsultacije, pa i u onim pitanjima u kojima se ne slažemo, izuzetno je važna, ukoliko smo mi ozbiljna i odgovorna Vlada”, istakla je Brnabić.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je uspeo da podigne Srbiju i nametne kao zemlju u koju u oproštajnu posetu dolazi i bivša kancelarka i odmah zatim novi kancelar i ministarka spoljnih poslova Nemačke i ministarka odbrane Nemačke.

“Druga važna i ogromna stvar je što nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju sada nešto preko 78.000 ljudi. Za 78.000 porodica je to važna stvar. Zato što je to takođe jako važan signal nemačkim investitorima i ovima ovde i onima koji tek razmišljaju da dođu”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je poseta  (nemačkog kancelara Olafa) Šolca Srbiji jedna od najvažnijih poseta zbog naših ljudi, zbog naše spoljne politike i naše pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari