Pilja optužila Mariniku da od Srbije pravi genocidan narod, Tepićeva negirala da je ikada to tvrdila 1foto: Printskrin, RTS

Tokom rasprave o ekspozeu mandatarke Ane Brnabić, a reagujući na kritike opozicije Biljana Pantić Pilja, poslanica SNS, optužila je poslanike opozicije da ne znaju da vode ni sopstvene stranke, a usuđuju se da komentarišu predloženi ekspoze. Ona je poimence prozvala Mariniku Tepić za koju je rekla da je za nju Srbija genocidna zemlja, ali i Boška Obradovića.

Pilja je za Obradovića rekla da ne razume njegovu takozvanu držatvornu politiku, obzirom da je do juče sedeo sa Marinikom Tepić.. Tepićeva je negirala da je ikada tvrdila da je Srbija genocidna tvorevina.

Pilja je povišenim tonom optužila Boška Obradovića da nema svoju politiku, jer je 2020. godine sedeo sa Marinikom Tepić i nije mu smetalo što je Tepićeva tvrdila da je Srbija genocidna tvorevina.

„A sad ste neka državtvorna opozicija, kako da ne. Uozbiljite se“, rekla je Pilja i navela da joj je čast što će po treći put glasati za Anu Brnabić.

Ona je rekla da očekuje da će ministri u budućoj vladi slušati svog kapitena Brnabić i da više Srbina neće imati minustre koji izbnose svoje stavove.

„Očekujem da vaš kabinet Brnabić, jer on je predsednik koji je dobio dva miliona glasova na izborima“, poručila je Pilja i dodala da joj je iuzetna čast što će podržati vladu u kojoj će sedeti Miloš Vučević, koji će u istoriji ostati zabeležen kao najbolji gradonačelnik Novog Sada.

„Pravnica Pilja je bestidno izrekla niz opštužbi. Navela je da ja želim da optužim srpski narod da je genocidan. To nije tačno , jer sam se ja uvek zalagala da svi zločinci imaju svoje ime“, replicirala je Marinika Tepić.

Podsetila je Pilju da je upravo ova Skupština usvojila deklaraciju o Srebrenici u kojoj se poziva na odluku Međunarodnog suda pravde.

Tepićeva je poručila Pilji da, ukoliko su naprednjaci odustali od te deklaracije, da podnesu zahtev za stavljanje van snage te usvojene deklaracije.

„Ne vidim nikavu razliku što vi ćutite već 12 godina, a meni spočitavate optužbe za koje znate da nisu tačne“ , navela je Tepićeva.

Reagovao je i Boško Obradović koji je podsetio Pilju da Dveri nikada nisu bile na vlasti i da razume da vlastima smeta formiranje državatvornog patritskog bloka

„Jer kada nas pogledate vidite gde ste sve izdali srpske nacionalne interese . I razumljivo je da vam smeta. Vi 30 godina ne date nikom novom da se pojavi na srpskoj polutičkoj sceni. Bivši režim je sa vama, svi veterani Petog oktobra su sa vama, i Rasim Ljajić i Goran Vesić“, naveo je Obradović.

U nastavku repliciranja javnost je saznala da Pilja nije samo pravnik, već je i advokat, da je ponosna na svoju bivšu stranku Srpsku radikalnu.

Ona je ponovila ida je Tepićeva 2016 . godine podnosila Skupštini predlog rezolucije o Srebrenici, a da sad pere ruke od svega.

Pilja optužila Mariniku da od Srbije pravi genocidan narod, Tepićeva negirala da je ikada to tvrdila 2
foto: Printskrin, RTS

„Gde ste uposleni gospođo Tepić, jel kod Đilasa. Gde su one droge i koje iz Morovića? Kako vas nije sramota. Poznaju vas građani jako dobro i zato nećete doći na vlast nikada“, poručila je Pilja Mariniki Tepić.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić , koji čitav dan oduzima reč opoziciji ili je prekida u pola rečenice, završio je krug replika , ne dozvoljavajući opozicionim poslanicima da repliciraju poslanici SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari