Kako je konstituisana vlast u gradu Šapcu bez prisustva Zelenovića? 1Foto: Šabac protiv nasilja

Konstitutivnoj sednici Skupštine grada Šapca prisustvovao je 51 od 69 odbornika. Za gradonačelnika Šapca izabran je dosadašnji vršilac te funkcije dr Aleksandar Pajić (SNS), prenosi portal Glas Podrinja.

Za predsednika Skupštine, sa 47 glasova za i četiri protiv, izglasan je jedini predloženi kandidat, predsednik Pokreta Zapadna Srbija Nemanja Pajić, koji je na toj poziciji bio i u prošlom sazivu.

Sednici nisu prisustvovali odbornici liste Nebojše Zelenovića Šabac protiv nasilja.

Lista Aleksandar Vučić -Šabac ne sme da stane u novom sazivu ima 35 odbornika, Šabac protiv nasilja – Nebojša Zelenović 18, zatim lista Nemanja Pajić – Zapadna Srbija – Uvek Šabac ima 8 odbornika.

Po dva odbornika imaju liste Udruženi pobeđujemo -Miroslav Aleksić- Zdravko Ponoš- Miloš Parandilović- Tatjana Marković Topalović i Miloš Jovanović- Nada za Šabac- Srpska koalicija Nada- Nacionalno demokratska alternativa- Nova demokratska stranka.

Lista Ivica Dačić- Premijer Srbije i Dejan Pavlović- Evropska zelena partija imaju po dva odbornička mandata, podseća Glas Podrinja.

– Bitno je da su građani Šapca na izborima 17. decembra dali dvotrećinsko poverenje vlasti od 2020. do 2024. Pored SNS, koja ponovo ima apsolutnu većinu u Skupštini, tu su naši partneri- Zapadna Srbija i Evropska zelena partija, a novi postizborni koalicioni partner je Socijalistička partija Srbije. To znači da ćemo u Skupštini imati 47 od 69 odbornika, više od dvotrećinske većine. Poverenje koje su nam ukazali govori da sve što smo uradili prethodne tri godine jeste bilo dobro za građane. Posebno mi je drago što sam drugi put bio prvi na listi Aleksandar Vučić- Šabac ne sme da stane, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Drago mi je da je u ovom tonu protekla konstitutivna sednica i da je prisustvovao 51 odbornik. Nije dobro što 18 odbornika sa liste Šabac protiv nasilja- Nebojša Zelenović nisu uzeli učešće u konstitutivnoj sednici, ali očekujem da će se u nekom budućem periodu pojaviti u skupštinskim klupama, pre svega zato što ovde jeste mesto gde treba da se neguje dijalog, rekao je predsednik Skupštine Nemanja Pajić sa govornice.

Predstavnici liste Šabac protiv nasilja – Nebojša Zelenović odlučili su da ne učestvuju u radu šabačkog parlamenta, zbog, kako su saopštili na konferenciji za novinare, „nezapamćene izborne krađe kojoj su svi svedočili“. Predstavnici ove koalicije istakli su, da „sve dok traje postupak pred Ustavnim sudom, dok se vode polemike u Evropskom parlamentu, veruju da je bespredmetno da bilo ko iz šabačke i srpske opozicije daje legitimitet jednoj ovakvoj izbornoj krađi“, navodi portal Glas Podrinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari