Kako je predsednik narušio bezbednost objekta VBA: Novica Antić o tome "šta je Đura pokazao Vučiću" 1Printskrin

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata, kritikovao je u objavi na Fejsbuku posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića dežurnom operativnom centru VBA, navodeći da je time izvršen svojevrsni bezbednosni upad.

Antić je objasnio da je reč o tome da je Vučić uveo u službenu operativnu sobu Vojno-bezbednosne agencije gomilu novinara sa svom opremom za snimanje.

„U dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije, u koji pristup nema čak ni većina pripadnika VBA, Đuro Jovanić (direktor VBA) uveo je sve moguće domaće i strane novinare, sa sve moćnom savremenom digitalnom opremom za fotografisanje i snimanje.

Nekad je takve snimke, ali nikad sa ovog mesta, radila sama služba, tačnije njen KoTC (Kontraobaveštajni tehnički centar) nakon čega su samo probrane fotografije mogle da odu u etar. Upravo na ovom primeru se pokazuje i dokazuje koliko je VBA razmontirana i ponižena i odavno ne služi svojoj svrsi, već sitnim ličnim i političkim interesima, kao i da nije ništa drugo do instrument za obmanu i zaluđivanje javnosti.

Strane službe i agenturu ne možete da zaluđujete, njima je ovo potvrda da su nam službe poražene i da ne postoje.Eto, ova služba koja nije znala za Banjsku, navodno kontraobaveštajno i bezbednosno štiti Predsednika Republike“, napisao je Antić u objavi na Fejsbuku priloživši set fotografija sa Vučićevog obilaska.

Vučićev obilazak Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije VBA u Beogradu, sa sve tačnom adresom, najavljen je medijima u subotu 13. januara ujutru, a dogodio se oko 12 časova, i bio je uživo prenošen u programu TV Pink, na internet platformi Tanjugovog kanala, i na drugim medijima.

U uživo programu, koji je počeo od prolaska Vučića kroz vrata, moglo se videti i čuti da je predsednika Srbije dočekao pukovnik Nenad Dimitrijević, koji je odgovarajući na njegova pitanja rekao je da ima osam dežurnih i još po dva u regionalnim centrima.

U svim važnim objektima vojske sam bio, ali u ovom operativnom centru VBA nisam bio, Đura (Jovanović) mi je jednom samo pokazao, gde je, rekao je Vučić, između ostalog.

Ova poseta se smatra odgovorom Srbije na to što je u četvrtak 11. januara američki ambasador Kristofer Hil preneo Vučiću na zvaničnom sastanku da je vlast u Prištini dobila odobrenje za postupak nabavke protivtekonvskih raketa Džavelin američke proizvodnje.

Zanimljivo je da je tokom obilaska novinarka Pink, između ostalog, postavila i pitanje Vučiću o hapšenju osumnjičenog za špijunažu, koji je upravo priveden zbog sumnje da je imao opremu za snimanje Vojske Srbije u rejonu Raške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari