Kako su dočekani učesnici skupa o vinu i Otvorenom Balkanu: Ministar Selaković sačekao Abazovića, a premijerka Ramu 1foto: Tviter/MSP

Dok je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković dočekao premijera Crne Gore Dritana Abazovića, dotle je premijerka i mandatarka buduće vlade Ana Brnabić na aerodromu „Nikola Tesla“ bila na dočeku premijera Albanije Edija Rame.

Ministru Selakoviću je pripala protokolarna dužnost da dočeka crnogorskog premijera Dritana Abazovića, koju je on ispunio po svim diplomatskim pravilima.

Protokol za doček postao je interesantan javnosti prilikom posete prethodnog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koga je na aerodromu dočekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović neformalno obučen u farmerke.

Moglo bi se reći da su sada i Selaković, kao i sama premijerka Ana Brnabić, takođe u tehničkom mandatu, budući da Srbiju očekuje izbor nove vlade posle izbora održanih još 3. aprila, ništa manje formalno gledano, nego Dritan Abazović, koji je izgubio podršku većine u crnogorskom parlamentu i gde se očekuje razrešenje ove političke krize ili izborom drugog premijera i vlade, ili novim izborima.

Premijerka Brnabić koja je i mandatarka za sastav nove vlade dočekala je na aerodromu premijera Albanije Edija Ramu.

Albanski premijer je, zajedno sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, gost na sajmu vina u u Beogradu, koji se održava u sklopu inicijative Otvoreni Balkan.

U ovu inicijativu pozvana je i Crna Gora i Abazoviću je ovo drugi put da kao gost prisustvuje na skupovima inicijative, koja nastoji da obuhvati i Bosnu i Hercegovinu, ali i Kosovo, čemu se vlast u Prištini protivi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin dočekao je danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu predsedavajućeg Veća ministara BiH Zorana Tegeltiju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poželeo je dobrodošlicu Tegeltiji, istakavši da je inicijativa Otvoreni Balkan u privrednom i ekonomskom smislu važna za balkanske države i narode, izrazivši zadovoljstvo zbog prisustva i predstavnika Republike Srpske i BiH samitu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari