Kamberi blizu novog mandata u Skupštini ukoliko se u Bujanovcu ponovi glasanje na dva biračka mesta 1Foto: Privatna arhiva

Koaliciji Albanaca doline nedosta je još oko tri stotine glasova kako bi osvojili jedan poslanički mandat u Skupštini Srbije, a sve zavisi od toga da li će Opštinska izborna komisija u Bujanovcu poništiti glasanje na dva biračka mesta.

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije (RIK) prebrojano je 99,35 odsto glasova sa biračkih mesta, odnosno 99,51 odsto ukupnog biračkog tela.

„Naša lista trenutno nema mandat, ali ukoliko uspemo da poništimo izbore na dva biračka mesta u Bujanovcu, onda postoji nada da ćemo većom mobilizacijom birača na kraju ipak uspeti da osvojimo jedan poslanički mandat“, ocenio je u izjavi za  kosovske medije nosilac liste Koalicija Albanaca doline Šaip Kamberi.

Ova lista, prema poslednjim podacima RIK, ima 9.659 glasova, odnosno 0,25 procenata.

Sada se očekuje odluka Opštinske izborne komisije u Bujanovcu o eventualnom ponavljanju izbora na dva biračka mesta.

Predsednik OIK u Bujanovcu Fejzi Bećiri nije bio dostupan za komentar da li će i kakvu odluku doneti OIK, vezano za mogućnost ponovnog glasanja što bi i donelo još jedan poslanički mandat Šaipu Kamberiju, predsedniku Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari