Kamberi: Međunarodna zajednica da zaštiti Albance na jugu Srbije zbog Vučićevih izjava da su i oni učestvovali u sukobima u Banjskoj 1Šaip Kamberi, foto: FoNet-Ljiljana-Stojanović

Jedini albanski poslanik odnosno šef poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi reagovao je na sinoćnu Vučićevu izjavu da su u Banjskoj u nedelju, zajedno sa Kosovskom policijom, između ostalog, bile i osobe iz preševske opštine.

Vučić je u sinoćnom gostovanju na RTS-u kazao da su u „poteri za Srbima“, učestvovala i lica koja nisu sa Kosova, već, kako je naveo „lica specijalizovana za borbu protiv Srba, između ostalih i lica sa teritorije preševske opštine“

Predsednik Srbije naveo je da je reč o licima koja su počinila višestruka krivična dela.

„Neki od njih koji se nalaze na našim poternicama od 2021. godine“, izjavio je sinoć Aleksandar Vučić.

Uz iznošenje imena i prezimena, naveo je da je jedan od njih A.M, na teritoriji Srbije počinio šest najtežih krivičnih dela – a da je septembra 2021. godine dobio zaštitu Kosovske obaveštajne agencije.

„Sa grupom od 50 sunarodnika biva upućen na ubrzanu obuku u ilegalnom kampu za obuku u jednoj evropskoj zemlji. Sprovela ga je albanska ekstremistička dijaspora. Ti i tog tipa plaćenici su išli u akciju. Dobro obučeni, ne preterano hrabri“, kazao je Vučić sinoć.

Zbog ovih izjava srpskog predsednika, Šaip Kamberi danas je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje, odnosno „speči svaki pokušaj osvete prema Albancima iz Preševske doline“, prenosi KoSSev.

„Predsednik Vučić je sinoć izjavio da su u Banjskoj, među profesionalnim policajcima RKS, bili i ‘obučeni kriminalci iz Preševa’. Pozivam međunarodnu zajednicu da reaguje kako bi se sprečio svaki pokušaj osvete srpskog autokrate prema Albancima iz Preševske doline“, napisao je Kamberi na mreži X.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari