Kampanju Stranke slobode i pravde u Užicu, potpisima podržali i naprednjaci: Bitno je da svi radimo u interesu Srbije 1Foto: N. Kovačević

Stranka slobode i pravde u Užicu je danas započela kampanju „Pravac Evropa“, tokom koje će građanima predočiti koristi od ulaska Srbije u Evropsku uniju, a među onima koji su je podržali su i naprednjaci.

Užičani su, na štandu ispred zelene pijace, potpisima mogli da podrže tu kampanju, a sa njima su razgovarali aktivisti SSP i delili im pisane materijale.

„Potpisao sam to da Srbija uđe u Evropsku uniju“, objašnjava za Danas Dragan Marković iz Potpeća i kaže da je „član SNS odavno, već deset godina“.

„Podržavam sve stranke ali, prvenstveno, Srpsku naprednu stranku i predsednika Vučića“, dodaje Marković i kaže da je „sasvim slučajno video štand“.

Kampanju Stranke slobode i pravde u Užicu, potpisima podržali i naprednjaci: Bitno je da svi radimo u interesu Srbije 2
Foto: N. Kovačević

„Ima li iko normalan da je protiv Evropske unije“, pitao se, takođe, naprednjak Nikola Filipović i naveo da je iz Mačkata, da živi u tom selu, ali i u Užicu.

Na pitanje kako to da on, kao član SNS, podržava kampanju opozicione Stranke slobode i pravde o čijem lideru i njenim funkcionerima predstavnici režima i čelnici SNS godinama govore sve najgore, Filipović je objasnio:

„To nema veze. Bitno je da svi radimo u interesu Srbije. Razumeš?“, smeje se naš sagovornik i kaže da je „za ulazak Srbije u EU“.

Kampanju Stranke slobode i pravde u Užicu, potpisima podržali i naprednjaci: Bitno je da svi radimo u interesu Srbije 3
Foto: N. Kovačević

Starija gospođa, sa cegerima krcatim povrća i voća, najpre je htela da svojim potpisom podrži kampanju, ali je odustala, kada je na štandu saznala da je predvodi SSP.

„Kakav Đilas?Ja više volim Vučića. Vidiš li šta radi Đilas?“, brecnula se gospođa.

Na podsećanje da na vlasti nije Đilas, nego Vučić, odlazeći sa štanda i odbijajući da se predstavi, uzvratila je: „Ma, ja ću i dalje da glasam za Vučića“.

„Potpisao sam da Srbija bude u EU. Radio sam dugo u Rusiji, ali i Rusija će na kraju biti Evropa. Valjda će pobediti Evropu i to je to“, kaže Užičanin Dragiša Flipović i navodi da nije član nijedne stranke.

Kampanju Stranke slobode i pravde u Užicu, potpisima podržali i naprednjaci: Bitno je da svi radimo u interesu Srbije 4
Foto: N. Kovačević

Aleksandar Veselinović, predsednik užičkog odbra SSP, kaže da su u toj stranci zadovoljni odzivom građana.

Za podršku članova SNS, kaže da je to „dobro i zanimljivo, pravi lek za  demokratiju“.

Objasnio je da će se kampanja „Pravac Evropa“ odvijati svake sedmice na više punktova u gradu.

„To je put kojim se vraćamo kući, jer Srbija je oduvek bila i biće u Evropi, teritorijalno, geografski, geopolitički, istorijski, civilizacijski, kulturološki i u svakom drugom smislu“, kazao je Veselinović.

Tom kampanjom, dodao je, SSP traži podršku građana za to da Srbija što pre postane punopravna članica EU, zbog čega je, u martu ove godine, usvojila Deklaraciju „Srbija u EU 2030“.

Kampanju Stranke slobode i pravde u Užicu, potpisima podržali i naprednjaci: Bitno je da svi radimo u interesu Srbije 5
Aleksandar Veselinović/Foto: N. Kovačević

Navodeći da „EU nije idelna, kao što ništa nije idelano“, on je istakao da je „EU garancija boljeg života i standarda ljudi, vladavine prava, podele vlasti, sprečavanja zloupotrebe institucija i neograničene vlasti pojedinca, ali i garant bezbednosti svake države njene članice“.

„Mi drugog puta nemamo. Sve drugo je potpuna propast, jer sadašnji nakaradni režim vodi Srbiju u propast, svakim danom i sve više“

„Moramo ih sprečiti da našu zemlju pretvore u orijentalnu despotiju, u kojoj vladaju korupcija, organizovani kriminal, mafija i bezakonje“, poručio je Veselinović.

Kampanja nema veze sa izborima

Veselinović je rekao da kampanja „Pravac Evrpa“ ne predstavlja početak predizbornih aktivnosti SSP u Užicu. „Ne znamo kada će biti izbori i ovo nije naša predizborna kampanja, već deo aktivnosti na osnovu Deklaracije „Srbija u EU 2030“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari