Kancelarija: Priština montira proces protiv gradonačelnika Klokota 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je večeras, povodom odluke o produžetku pritvora gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, da je „očigledno da institucije samouprave u Prištini nastavljaju represiju nad predstavnicima Srba i pokušavaju da ih montiranim procesima diskredituju.

„Reč je o političkom progonu Dejanovića, koji za cilj ima pokušaj kriminalizacije političkih predstavnika Srba u pokrajini i bacanje ljage na veličanstvenu podršku Srpskoj listi za koju je na prethodnim izborima glasalo 96,14 odsto gradjana u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji“, navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, „nikakvi pokušaji pravljenja lažnih afera, niti politički spinovi iz Prištine, ne mogu ukaljati podršku i poverenje koje Srpska lista uživa među gradjanima“.

Osnovni sud u Prištini na predlog Specijalnog tužilaštva Kosova izrekao je gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je pretnjama uticao na gradjane da glasaju za odredjene političke stranke i kandidate.

Dejanović je osumnjičen za ometanje slobodne volje birača, a protiv odluke o pritvoru stranke u postupku imaju pravo da se žale Apelacionom sudu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari