Kancelarija za KiM: Garancije za uhapšene Srbe - Trajkovića i Adžića 1Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Sever Portal KoSSev

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je misiji Euleksa na Kosovu dostavila garancije Vlade kojima se traži da se uhapšenim Srbima Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću omogući da se do okončanja postupka brane za slobode.

Vlada Srbije zaključkom je dala državne garancije da će Adžić i Trajković biti dostupni Euleksu tokom celog trajanja postupaka koji se vode protiv njih, ukoliko se oni privremeno oslobode iz sudskog pritvora u Podujevu i omogući im se da se brane sa slobode.

Kako se navodi, Kancelarija će sa tim državnim garancijama upoznati i ostale međunarodne misije koje funkcionišu na prostoru Kosova.

Miljan Addžić je uhapšen 9. decembra 2022. godine na prelazu Jarinje, dok je Slađan Trajković uhapšen 15. decembra na istom mestu.

Kancelarija je u saopštenju dodala da je njihovo hapšenje „politički motivisano kao vid terora institucija u Prištini nad Srbima na Kosovu i Metohiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari