zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

„Navodeći svoje silne obaveze koje su ga sprečile, da formira Narodni pokret za državu, Aleksandar Vučić među prva tri problema koja je morao da rešava navodi Ukrajinu. Kralj Ibi“, kaže za Danas Zdravko Ponoš, predsednik Pokreta SRCE.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije došlo do formiranja Narodnog pokreta za državu, jer zbog predsedničkih obaveza nije imao dovoljno slobodnog vremena da se bavi tim pitanjem.

Ponoš konstatuje da sada bar znamo da će se Vučić posvetiti svom pokretu kad reši Ukrajinu.

„Zamislite samo koliko bi on bio zauzet rešavanjem ukrajinske krize da se njome sporadično nisu bavili i Si Đinping, Bajden, Šolc, Makron. Šalu na stranu, taj njegov pokret je u stvari preodevanje i maskiranje SNS pred izbore. Mnogo mu je to važno, jer mora mnogo brljotina SNS-a pod tepih da se sakrije pred izbore. Ali da bi maskiranje stare-nove koalicije uspelo to mora da se obavi neposredno pred izbore. A parlamentarnih izbora neće biti ove godine. O tome se radi“, ističe Ponoš.

Prema njegovim rečima, što se tiče Vučićeve prezauzetosti, svima bi bilo bolje, da on svoje radno vreme troši obavljajući posao koji mu je definisan Ustavom i da ne siluje sve ostale državne institucije.

„A na šta on u stvari troši svoje i naše vreme? CRTA je u svom izveštaju, inače, konstatovala da je imao 300 televizijskih obraćanja za godinu dana na kanalima sa nacionalnim frekvencijama. Samo to je preko 500 sati, a to znači tri meseca godišnje punog radnog vremena od po 180 sati mesečno“, podseća Ponoš i konstatuje da je to mnogo i za neobavezno ćaskanje.

Najveći problem, kako kaže je što su ti njegovi višečasovni monolozi nekoliko puta nedeljno u stvari njegov način vladanja.

„Ordinira ih gotovo redovno tri puta nedeljno, kao terapiju. On tako upravlja zemljom. To sluša njegov aparat i u skladu s tim se ponaša. Kome ne bude jasno odgleda ‘idiot frendly’ verziju sutradan ujutro na TV Pink u izvođenju nekog Vučićevića i Krstića“, zaključuje Zdravko Ponoš.

Predsednik Srbije već duže vreme je najavjivao da će na Vidovdan formirati pokret, ali je pre neki dan rekao da će to biti odloženo za septebar, a da će na Vidovdan biti izdat mali proglas. Danas je pojasnio i razloge odlaganja, jer kako je rekao zbog državničkih obaveza nije stigao da se bavi i pokretom.

„Nismo mogli jer smo bili prezauzeti situacijom na Kosovu, ali i drugim problemima. Od Ukrajine do ubistva naše dece u Beogradu i Mladenovcu. A o Kosovu bolje da ne govorim. Na dnevnom nivou smo imali problema na Kosovu. Po 20 telefonskih razgovora sam imao dnevno na temu Kosova i zato nisam mogao da se posvetim tim pitanjima. A za mene je dužnost predsednika Republike najvažnija na svetu, jer sam najponosniji na taj posao“, rekao je Vučić novinarima u Valjevu.

On je rekao da nije mogao da nađe slobodno vreme u prethodnom periodu da se bavi time ali da se nada da će imati prilike uskoro.

„Već vodimo razgovore sa ljudima koji će imati veliku ulogu u tome, radimo i na platformi. Da li ćemo to da objavimo za 10 ili 15 dana, potpuno je svejedno“, rekao je Vučić.

On je rekao da mu forma nikada nije bila važnija od sadržaja i suštine.

„Za razliku od nekih drugih, koji žure da bi ispunjavali formu i dodvoravaju se medijima, ja to nikada nisam radio. Jer je meni sadržaj i suština mnogostruko važnija od forme“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari