Katić (POKS): SNS se hvata za slamku lažnog patriotizma 1Printskrin Jutjub/Srbininfo.rs

Potrparol Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Božidar Katić ocenio je danas da se Srpska napredna stranka (SNS) nalazi „u potpunoj panici i rasulu pa se kao davljenik hvata za slamku lažnog patriotizma“ time što beogradske izbore predstavlja kao borbu za nacionalne interese, iako to nije tema za lokalne izbore.“Кod birača desnice, nacionalno svesnih i jasno opredeljenih građana, ova i ovakva priča ne može i neće dati rezultat.

Ali pošto je svoj kapacitet da izmišlja i beskrajno promoviše lažne patriote kako bi oteo neki glas nacionalno opredeljenih birača i ostavio ih ispod cenzusa, ili prebacio na svoju stranu kroz lažnu desnu opoziciju, to je izgleda SNS ostao jedini način da pokuša da to biračko telo koje je naveće i najbrojnije u Srbiji i Beogradu nekako prevari i privuče na svoju stranu“, rekao je Katić, za Betu, na pitanje da li će SNS ovakim predstavljanjem beogradskih izbora uspeti da preuzme glasače desno orijentisanih opozicionih stranaka.

On je dodao da je koalicija NADA, koju čine POKS i Nova Demokratska stranka Srbije, izdržala test vremena i jedina je koalicija koja je opstala i opstaje kroz dva izborna ciklusa jer birači uvek znaju šta od nje mogu da očekuju, zato što su joj stavovi i načela jasna i nepromenljiva.

„Na ovu kampanju, kao i na sve ostalo što SNS već više od 12 godina radi, najbolji odgovor je istina. Na ovu temu, koja nije tema za lokalne izbore bilo gde, pa ni u Beogradu, treba odgovoriti i odgovorićemo podsećanjem građana na najveću izdaju u našoj istoriji koju je sproveo i sprovodi aktuelni režim“, rekao je Katić.

„Ali ne treba zaboraviti ni to da je naša prestonica u ogormnim problemima, zahvaljujući upravo vlasti SNS-a, kriminalu i korupciji koji izjedaju Beograd. I treba ponuditi Beogradu i Beograđanima jasnu alternativu i rešenja koja će naš prestoni grad učiniti ponovo velikim“, napomenuo je portparol POKS.

On je istakao da je SNS i svim njenim funkcionerima, počev od predsednika republike Aleksandra Vučića do predsednika Mesne zajednice u najudaljenijem planinskom selu, najveći i jedini nacionalni interes njihova vlast i za nju su, naglasio je Katić, spremni da izdaju, predaju i prodaju sve što se izdati, predati i prodati moglo.

„Vrhunac predaje Кosova i Metohije u ruke Albancima od strane predsednika naše države, desio se pruhvatanjem francusko – nemačkog sporazum i plana njegove implementacije. Priznali su Vučić i SNS u međuvremenu i lična dokumenta i tablice na kojima su svi simobli državnosti nepostojećeg Кosova“, rekao je Katić.

Na konstataciju da SNS najavljuje širok front za izlazak na beogradske izbore i pitanje da će NADA izaći samostalno ili u nekom širem formatu, on je rekao da se prvo moraju rešiti neke ključne stvari.

„A to su uslovi izbora, koji moraju biti fer i demokratski. Beograđani imaju pravo da sebi biraju vlast kakvu žele. I niko nema pravo da to radi u njihovo ime. Ponovljeni izbori neće biti održani u Beogradu ukoliko konačno ne budu fer i demokratski, ravnopravni za sve učesnike, jer opozicija i većina građana neće učestvovati u farsi koju ponovo planira SNS“, rekao je Katić.

On je naveo da se nada da će cela opozicija imati dovoljno zrelosti da složno i jedinstveno onemogući održavanje ponovo nameštenog glasanja, odnosno da se izbori za normalne izborne uslove kakvi postoje i u drugim državama.

„Кada stignemo do toga, do minimalnih fer i demokratskih uslova za izbore, onda će biti vreme i da se razgovara o koalicijama“, objasnio je Katić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari