Kineska ambasadorka na sastanku sa Dačićem izrazila saučešće povodom tragičnih događaja u Srbiji 1foto FoNet Milica Vučković

Kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo je na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem uputila izraze najdubljeg saučešća povodom tragičnih događaja u OŠ Vladislav Ribnikar i u Mladenovcu.

Sagovornici su na sastanku u Beogradu izjavili da su zadovoljni „izvandrednim“ odnosima Kine i Srbije i naglasili da su obe strane posvećene daljem osnaživanju sveukupne saradnje, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasadorka i šef diplomatije izrazili su da su zainteresovani za dalj inteziviranje političkog dijaloga, uz posete na najvišem i visokom nivou, i uz dalje unapređenje ekonomske i investicione saradnje i naglasili da se nadaju što skorijem zaključivanju sporazuma o slobodnoj trgovini.

Dačić se ponovo zahvalio „prijateljstvu Kini“ jer poštuje suverenitet i teritorijalnu celovitosti Srbije i rekao da Beograd ostaje dosledan podršci politike „jedne Kine“ i principu „jedna država, dva sistema“.

Pored bilateralnih tema sagovornici su razgovarali i o daljem jačanju, kako se navodi u saopštenju, odlične saradnje na multilateralnom planu koja je utemeljena na sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i čeličnom prijateljstvu.

Sve vesti o masovnom ubistvu kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari