Klan Kosova: Predsednica Osnovnog suda u Mitrovici vratila se na posao nakon suspenzije 1Ljiljana Stevanović; foto: YouTube/Printscreen/Radio Kontakt Plus

Posle suspenzije pre skoro dva meseca, predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, ovog utorka se vratila na posao, potvrdio je za „Klan Kosova“ predsedavajući Sudskog saveta Kosova Aljbert Zogaj, prenosi KoSSev prevedi tekst sa albanskog. Zogaj je i nagovestio da je predsednica Osnovnog suda u Mitrovici postigla dogovor sa istražnim većem.

Klan Kosova navodi i da Stevanović za vreme suspenzije nije podnela ostavku na funkciju sudije, te da je juče suspenzija koju je odredio Sudski savet Kosova okončana.

Predsednica Osnovnog suda je suspendovana 24. marta ove godine, jer je dva dana ranije prisustvovala sednici Saveta za nacionalnu bezbenost Srbije, na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Beogradu, kao i sastanku sa Vučićem tog dana.

Nakon suspenzije je ministarka pravde u Vladi Aljbina Kurtija izjavila da je suspenzija „pravična i u skladu sa zakonom o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužilaca“ i da takva odluka ima podršku ministarstva.

Sudija je priznala delo, odnosno učešće na sastanku sazvanom u Beogradu, a veće joj je izreklo jednu drugu disciplinsku meru, mada koja joj je kazna izrečena Zogaj nije rekao, s obzirom da je postupak još u toku, prenosi KoSSev.

Sudski savet Kosova istražuje još dve mitrovičke sudije koje su takođe učestvovale, Dragicu Jakovljević i Lidiju Vučurović, u skladu sa zakonskim odredbama o disciplinskoj odgovornosti, ali ni o njima još uvek nije doneta odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari