Ko iz opozicije najviše polemiše o viznoj liberalizaciji za kosovske Srbe: "Majkan" im ispregovarao status 1Foto FoNet Senad Župljanin

Na deo odluke o viznoj liberalizaciji Evropske unije sa Kosovom, po kome ona neće važiti za Srbe sa pasošima koje izdaje Koordinacioni centar, zanimljivo je, više su na Tviteru reagovali predstavnici proevropske i evropskeptične opozicije, nego čelnici patriotskog bloka.

Tako su na nalozima lidera Dveri, Zavetnika i Novog DSS-a, uglavnom pozivi za miting koji spremaju u subotu u Novom Sadu, dok su o pravu Srba sa Kosova da budu obuhvaćeni viznom liberalizacijom raspravljali na primer, Tatjana Manojlović iz DS, Zdravko Ponoš, lider Srca, i Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

„Srpski pasos koji za gradjane KiM izdaje koordinaciona uprava u Beogradu i ono što njegovi vlasnici sa njim mogu -najplastičnija je potvrda odnosa vlasti i medj. zajednice prema tim ljudima, odnosno koliko se AV izborio za njih.Ti ljudi su najdiskriminisanija grupacija u Evropi“, napisala je objavi Tatjana Manojlović, poslanica Demokratske stranke.

„Kosovo dobilo viznu liberalizaciju sa EU. Ima je i Srbija odavno. Ni jedna se ne odnosi na Srbe sa KiM sa SRB pasošem. Da su iz Venecuele, Moldavije, Hondurasa, Naurua… ne bi im trebala EU viza. Ovako… Ispregovarao im majkan specijalan status“, piše u objavi Zdravka Ponoša, predsednika pokreta Srbija-centar Srce.

„Nije Vam jasno? Zato što naši prijatelji iz EU žele da obesmisle pravo Srbije da izdaje pasoše svojim državljanima na delu svoje teritorije koju oni pokušavaju da joj otuđe, pa ako treba i po cenu očigledne etničke diskriminacije. Evropska vrednost, jedna od tradicionalnijih“, napisao je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke u odgovoru Aleksandru Radovanoviću iz Pokreta slobodnih građana.

Jeremić je ironično poručio i da PSG treba da urgira kod svojih evropskih partnera da se ispravi nepravda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari