Ko je Nikola Nikodijević, koji je treći put izabran za predsednika Skupštine grada Beograda? 1foto -FoNet-Aleksandar-Barda

Nikola Nikodijević izabran je danas za predsednika Skupštine Grada Beograda na predlog 57 odbornika gradske skupštine.

Obrazlažući predlog za predsednika Skupštine grada, odbornica Ivana Vilotijević je podsetila da je Nikodijević od 2008. godine u političkom životu Grada Beograda, te da je i u prethodna dva mandata obavljao ovu funkciju.

Ovo je treći mandat Nikodijeviću na mestu predsednika beogradskog parlamenta.

Rođen je 26. septembra 1981. godine u Beogradu. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Na izborima za organe lokalne samouprave 2008. godine izabran je za odbornika u Skupštini grada Beograda i do kraja mandata 2012. obavljao je i dužnost šefa Odborničke grupe SPS–PUPS–JS u Skupštini grada Beograda.

Za člana Gradskog veća grada Beograda izabran je 13. juna 2012. Na ovoj funkciji bio je do novembra 2013. godine. Odlukom Vlade Srbije od 18. novembra 2013. imenovan je za člana Privremenog organa grada Beograda, a ovu funkciju je obavljao do prelaska na novu.

Za predsednika Skupštine grada Beograda izabran je 23. aprila 2014. godine, na konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta.

Ponovo je izabran za predsednika Skupštine grada Beograda 9. maja 2018. godine na sednici novog saziva gradskog parlamenta.

Aktivno se bavio sportom i bio angažovan u Sportskom društvu „Crvena zvezda“.

Nikodijević je, kako je pisala Politika pre nekoliko godina, devedesetih godina zamišljao sebe kao fudbalsku zvezdu i bio je prvotimac „Rakovice“, „Čukaričkog“, „Milicionara“, „Sinđelića“, „Trudbenika“…

Kako je rekao u tom intervjuu, krajem devedesetih ga je deda, sa kojim je „imao poseban drugarski odnos“, učlanio u SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari