Ko je Vesna Savović, poslanica koja je preletela u SNS 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić saopštio je danas da je u tu stranku prešla poslanica sa izborne liste Patriotski blok Vesna Savović, kao i još sedam članova nekadašnjeg krila Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koje je predvodio Žika Gojković.

Glišić je novinarima u sedištu SNS u Beogradu rekao da je u tu stranku prešao i član Predsedništva tog krila POKS-a Dragan Đorđević, kao i šest poverenika iz niških opština.

„Poslednjih nekoliko meseci ovi ljudi su shvatili ko se bori za državu, a ko samo za cenzus i fotelju i poneki dolar iz stranih ambasada“, rekao je Glišić.

Narodna poslanica Vesna Savović rekla je da je glavna politika stranke u kojoj je bila bilo očuvanje porodice i suvereniteta Srbije, ali da ništa od toga nije ostvareno.

„Pozvavši na linč predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije, oni su pogazili ono što je najbitnije, a to je porodica i sa takvima ne želim da budem u istoj stranci“, rekla je Savović.

U objašnjenju je više puta ponovila da je „samo predsednik Aleksandar Vučić“ sposoban da privuče investicije, otvara nova radna mesta i poboljša životni standard.

Ona je takođe dodala da se za Kosovo i Meothiju treba boriti „baš ovako kako to čini Aleksandar Vučić“.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsdnik Izvršnog odbora SNS Glišić je rekao da ta stranka nikome ništa ne nudi, već da su novi članovi njih kontaktirali, jer su prepoznali sa kim žele da rade.

Kada je reč o novom Pokretu za narod i državu, Glišić je rekao da je ta ideja u početnoj fazi, a da će se stav stranke definisati do kraja maja.

Prema podacima sa sajta Narodne skupštine, Vesna Savović je do danas bila samostalni poslanik, odnosno nije pripadala ni jednoj poslaničkoj grupi.

Na izbornoj listi Patriotski blok, koji su činile Dveri Boška Obradovića i deo prvobitnog Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije na čelu sa Žikom Gojkovićem, bila je visoko rangirana – na 9. mestu.

Rođena je 1973, a po zanimanju je građevinski inženjer, na pojedinim sajtovima, njeno ime se može naći u podacima o direktorskom mestu jedne privatne građevinske firme.

Članica je skupštinskog Odbora za prava deteta (odnosno zamenik člana), kao i grupa prijateljstava sa parlamentima Izraela, Španije, Grčke i Ujedinjenog kraljvestva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.