Ko je Vladimir Orlić, kandidat SNS za predsednika Skupštine: Rezervni potporučnik VS i član Udruženja pisaca "Poeta" na Čukarici 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Ako bude izabran za predsednika Skupštine Srbije, Vladimir Orlić će na ovu dužnost stupiti pre 40. rođendana, koji će proslaviti 15. aprila 2023.

Rođen je u Beogradu. Osnovnu školi završio je u Obrenovcu, a potom u njegovom obazovanju slede: Matematička gimnazija i Elektrotehnički fakultet u Beogradu, gde je na Smeru za telekomunikacije 2011. stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva.

Član SNS je od 2008. i u stranci, kako samo kaže, uglavnom je zadužen za poslove koji se tiču informisanja, medija i organizacije.

Više puta biran je za predsednika Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici, Gradskog odbora SNS Beograd i u višim organima stranke.

Od 2014. ima i iskustvo narodog poslanika u republičkom parlamentu u tri saziva.

Kao “ekstra” angažman u zvaničnoj biografiji Vladimira Orlića navodi se da je “završio obuku i edukaciju u Klasi slušalaca za rezervne oficire Vojske Srbije 2010. i stekao čin rezervnog potporučnika VS, kao i da je član Udruženja pisaca „Poeta“ na Čukarici.

Krajem 2021. izabran je za potpredsednika SNS. U medijima bije ga glas da se na vlasti osilio – podiže ton na novinare i proziva medije. Početkom ove izborne godine navodno je bio i u “kombinaciji” za novog direktora EPS-a.

Vladimir Orlić izbran je za naprednjačkog kandidata za predsednika parlamenta, na predlog predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, danas na sednici Predsedištva stranke.

Predsedništvo SNS zasedalo je iza “zatvorenih vrata” u prostorijama stranke u koje je Vučić, kako javljaju agencije, stigao dvadesetak minuta pre sastanka.

Posle sednice član Predsedništva SNS i šef srpske diplomatije Nikola Selaković izjavio da je” odlučeno i da će važnije funkcije u parlamentu i u poslaničkoj grupi SNS obavljati: Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić, a da će se u narednom periodu odlučiti koje će funkcije oni obavljati”.

– U nedelji pred nama pristupićemo izboru rukovodstva i formiranju radnih tela Skupštine. Suštinska odluka koja je doneta na sednici Predsedništva SNS je da podmladimo rukovodstvo, kako Skupštine, tako i Vlade Srbije u svakom smislu te reči – objasnio je Selaković.

Prema njegovim rečima, na sednici Predsedništva SNS razmatrana su pitanja aktuelne političke situacije u zemlji i regionu, ali i trenutno najvažnijim pitanjima – formiranja vlasti nakon izbora održanih prošlog proleća.

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije zakazana je za 1. avgust. Prema rezultatima poslednih parlamentranih izbora održanih 3. aprila na teritoriji Srbije bez KiM, SNS ima 120 od 250 poslaničkih mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari