Ko se brine o rudarima, EPS-u, ko preti prstom...: Rasprava u Skupštini Srbije premijerke i poslanika NDB 1Foto: Printskrin

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Skupštini Srbije da Vlada Srbije nema nameru da privatizuje EPS, koristeći priliku da optuži predstavnike opozicije da su dok su bili na vlasti izvlačili novac iz Kolubare.

Odgovarajući na pitanja Radomira Lazovića iz Ne davimo Beograd istakla je da joj je “drago što je NDB zabrinut za EPS I rudare”, ali I da joj je malo to, kako je navela – čudno, s obzirom na to da je, kako tvrdi ta politička organizacija pre dve godine navodno tražila da se Kolubara ugasi.

– Mi se brinemo za rudare za razliku od vas… Da se vi pitate Kolubara bi bila već ugašena. Tražili ste da se ugase sve ttermoelektrane na ugalj. Zar niste to tražili? Što to niste rekli u Lazarevcu rudarima kada ste otišli da ih podržite na protetu? Potcenjujete njihovu inteligenciju… – rekla je između ostalog Ana Brnabić.

Koristite rudare u političke svrhe, dodala je ona, istakavši da je NDB stalo samo da protestuju protiv vlasti.

Radomir Lazović je upirući prstom u premijerku sa poslaničkog mesta tražio da mu odgovori na pitanja konkretno, na šta je Ana Brnabić pitala da li joj on na taj način preti.

Ona je istakla da će po uzoru na to kako se on obraća jednoj ženi, sutra neko svojoj ženi isto tako da preti.

– Zašto smo iz statuta EPS uklonili član koji se odnosio na zabranu otuđenja imovine, pitali ste? Nađite mi statut EPS gde postoji taj član. Čovek ne zna. Toliko ga je briga za EPS… Nikada nije postojao taj član pa nismo mogli ni da ga uklonimo – rekla je Brnabić.

Govoreći o transformaciji EPS u akcionarsko društvo, Brnabić je rekla da apsolutno misli da će tako EPS bolje funkcionisati, da će to preduzeće biti višestruko zaštićena od političkih elita.

EPS nećemo privatizovati, nemamo tu nameru, EPS je nacionalno blago – istakla je ona.

– Našu brigu prema rudarima smo pokazali tako što smo ih danas primili u Skupštinu Srbije – mi smo ih primili, a vi ste ih izbacili. Da li je to briga? – pitao je Lazović premijerku potom, i pozvao na „spuštanje lopte“ i normalan razgovor.

Kako je dodao, NDB se zalaže za prelazak na obnovljivu energiju ali i da to ne znači da se zalažu da rudari ostanu bez posla.

Premijerku je nazvao majstorom da obrne reči i promeni kontekst u kojem je neka izjava data.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari