Koalicija NADA: Bajatović da podnese ostavku zbog gasne krize 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Koalicija NADA je pozvala Vladu Srbije da u prioritete uvrsti povećanje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom Dvoru a direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića da podnese ostavku zbog jučerašnje gasne krize.

Ta koalicija, koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS), Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i više udruženja građana je danas u saopštenju istakla da Srbija mora prestati sa politikom samohvalisanja da je u svemu najbolji i da prihvatiti realnost.

„Najbolji primer je od juče kada je obustavljena isporuka ruskog gasa iz Bugarske u Srbiju zbog havarije, a mi jedini od zemlja u okruženju nismo bili u stanju da iz sopstvenih zaliha podmirimo potrebe za gasom“, izjavio je kandidat koalicije NADA za predsednika Srbije i predsednik DSS Miloš Jovanović.

Prema njegovim rečima, da Mađari „nisu mogli ili hteli“ da izvezu gas, milioni građana Srbije bi ostali bez grejanja i raspao bi se sistem proizvodnje električne energije.

„Izgradnja većeg kapaciteta dnevne proizvodnje gasa iz Banatskog Dvora mora biti apsolutni prioritet države“ izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.

On je naveo da je ključno pitanje zbog čega Srbijagas nije povećala kapacitet svog jedinog skladišta i zbog čega Bajatović ne snosi nikakvu odgovornost radi toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari