Koalicija NADA podržala proteste zbog naplate troškova kredita 1Foto: R. Balać

Koalicija NADA koju čine organizacije i pokreti okupljeni oko Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), podržala je danas nedavni štrajk advokata zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda (VKS) u vezi sa naplatom troškova obrade bankarskih kredita.

Kandidat koalicije za predsednika Srbije Miloš Jovanović ocenio je da poslednji pravni stavovi u pogledu dozvoljenosti naplate troškova obrade i premije kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) „ne prestavljaju ništa drugo do još jedan udar na ionako urušeno pravosuđe u Srbiji i njene građane, korisnike kredita“.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković ocenio je da se spornom odlukom VKS direktno narušavaju načela pravne sigurnosti i jednakosti građana pred sudom.

„Koalicija NADA poziva na poštovanje zakona i zaštitu korisnika kredita i stoga nedvosmisleno pružamo podršku svakom vidu protesta advokata i građana“, naveo je Gojković.

Advokati u Srbiji obustavil su rad prošle srede i četvrtka uznak protesta zbog pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o naplati troškova obrade kredita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari