Koalicija Nada podržava skup podrške smenjenim tužiteljkama 1foto FoNet Aleksandar Barda

Koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS podržava održavanje skupa podrške smenjenim tužiteljkama Odeljenja za borbu protiv korupcije kao što podržava sve vidove borbe protiv sistemske korupcije i urušavanja najznačajnijih državnih institucija.

U saopštennu koalicije Nada navodi se da nije bilo potrebno da prođe mnogo vremena da se na brutalan način potvrdi ispravnost njihove ocene da izmene Ustava neće promeniti stanje u oblasti pravosuđa.

„Podsećamo da smo upravo iz ovih razloga na referendumu glasati protiv usavnih promena. Nedavne smene zamenika javnih tužiteljki u ključnim momentima za uspešno nastavljanje vođenja postupka u vezi sa malverzacijama u EPS-u potvrđuju da nije došlo do smanjenja uticaja politike na pravosuđe i da se to može postići samo radikalnim obračunom sa partokratskim sistemom“, navodi se u saopštenju Nade.

Dodaje se da će ishod rada na predmetu zloupotreba u EPS-u brzo pokazati koji su stvarni razlozi zahteva višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića da se zamenicama javnog tužioca oduzmu predmeti pre podnošenja krivične prijave protiv uhapšenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari